En iyi 10 ‘kötü karakter’ oylaması sonuçlandı

22.01.2018 22:05
En iyi 10 ‘kötü karakter’ oylaması sonuçlandı

Bir oyuncuyu en zorlayan işin ‘kötü insan’ rolleri olduğu söylenir. En profesyonel aktör ve aktrisler bile bazen negatif karakterleri canlandırmakta zorlanırlar. 

Ranker.com, bu zor işin altından kalkıp sinemaseverlerin gönüllerinde taht kuran oyuncuların canlandırdığı kötü karakterlere yönelik bir ‘tüm zamanların en iyisi’ oylaması yaptı. 50 bine yakın kişinin katıldığı oylamanın sonuçları bugün açıklandı.

Christopher Nolan imzalı 2008 yapımı Batman filmi The Dark Knight’taki Joker rolü ile Oscar’a layık görülen Heath Ledger, tam da ölümünün 10. yıl dönümünde, 20 bin 325 kişinin olumlu oyu ile birinci seçildi. 

Ledger, bu efsanevi rolüne hazırlanırken kendisini haftalarca Londra'daki bir otel odasına kilitlemiş, Joker'in ortaya çıktığı çizgi roman üzerinde çalışmış, bir günlük tutmuş, karakterin sesine ve gülüşüne ait benzersiz tarzını oluşturmak için farklı sesler aramıştı. Oscar kazandı ama ne yazık ki ödülünü alamadı. 

Avustralyalı genç oyuncu, film vizyona girdikten çok kısa bir süre sonra, 22 Ocak 2008’de henüz 29 yaşındayken ilaç zehirlenmesi sebebiyle hayatını kaybetti. 

İşte ranker.com oylamasına göre tüm zamanların en iyi 10 kötü karakteri ve yer aldıkları filmler: 

1. The Joker - The Dark Knight

2. Darth Vader - Star Wars evreni

3. Hannibal Lecter - The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği)

4. Lord Voldemort - Harry Potter evreni

5. Freddy Krueger - Nightmare on Elm Street evreni

6. Jack Torrance - The Shining

7. İmparator Palpatine - Star Wars evreni

8. Ajan Smith - Matrix evreni

9. The T-800 - The Terminator

10. Magneto - X-Men evreni