Duke Nukem beyaz perdeye geliyor!

23.01.2018 09:23
Duke Nukem beyaz perdeye geliyor!

1990’lı yılların bilgisayar oyunlarına damga vuran haylaz ve esprili kahraman, ‘işgalci uzaylıların başbelası’ Duke Nukem’ın maceraları sinemaya uyarlanacak. Bu kült aksiyon karakterini canlandırması için John Cena ile görüşülüyor. 

Duke Nukem’ın film haklarını elinde bulunduran Paramount Pictures bünyesindeki projenin yapımcılığını Michael Bay, Andrew Form ve Brad Fuller’ın sahibi olduğu Platinum Dunes şirketi üstlenecek. Henüz ortada bir senaryonun olmadığı ve yönetmenlik koltuğu için de arayışların sürdüğü belirtiliyor. 2010 yılında serinin oyun haklarını satın alan Gearbox Software CEO'su Randy Pitchford da film haberini doğruladı. 

Profesyonel bir güreşçi olan John Cena’nın bu kas yığını karaktere hayat vermek için istekli olduğu ve görüşmelerin neredeyse tamamlandığı kaydediliyor. 40 yaşındaki oyuncunun Duke Nukem rolü için en uygun isim olduğu, filmin de R-Rated yaş sınırlaması ile vizyona gireceği söyleniyor. 

İlk kez 1991 yılında Apogee Software (şimdiki adıyla 3D Realms) tarafından tasarlanan Duke Nukem karakterinin bugüne kadar değişik platformlarda 8 farklı oyunu yapıldı. Daha önce de film projeleri gündeme gelmiş ancak hiçbiri hayata geçememişti. Paramount Pictures Duke Nukem için henüz bir vizyon tarihi belirlemedi.