Hans Zimmer, X-Men: Dark Phoenix’in müziklerini besteliyor

27.01.2018 09:30
Hans Zimmer, X-Men: Dark Phoenix’in müziklerini besteliyor

Sinemada unutulmaz müziklerin mimarı ünlü besteci Hans Zimmer, yönetmenliğini Simon Kinberg’ün üstlendiği X-Men: Dark Phoenix filminin müziklerine de imza atıyor. 

Filmde Quicksilver karakterine hayat verecek olan aktör Evan Peters, Sundance Film Festivali’nde katıldığı bir röportajda, söz konusu bilgiyi doğrulayarak şunları söyledi: 

“Bence film muhteşem olacak. Hans Zimmer müzikleri hazırlıyor. Aslında bunu söylememem mi gerekiyordu bilmiyorum. Simon kendi çevresini harika insanlarla sardı ve X-Men dünyasını herkesten iyi biliyor, onu bu işte görmek çok iyi.”

60 yaşındaki Alman besteci, 2016 yapımı Batman v Superman: Dawn of Justice filminden sonra bir daha süper kahraman filmlerinde çalışmayacağını açıklamış, artık bu türe yeni bir yorum bulmanın çok zor olduğunu söylemişti. 2017’nin başlarında verdiği bir demeçte ise, kendisine iyi bir fikir ile gelen olursa bu konudaki düşüncesini değiştirebileceğini ifade etmişti. Peters’a göre Simon Kinberg, ünlü besteciyi ikna etmiş durumda. 

1980’lerden beri 150’yi aşkın filmin müziklerinde imza atan Hans Zimmer’in 4 Grammy ödülü, 3 Classical BRIT ödülü, 2 Altın Küre ödülü ve bir de Oscar ödülü bulunuyor. X-Men: Dark Phoenix, 2 Kasım’da gösterime girecek.