Fatih Akın ‘Kürk Mantolu Madonna’yı yönetmek istiyor

31.01.2018 13:15
Fatih Akın ‘Kürk Mantolu Madonna’yı yönetmek istiyor

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, “Türkiye'de geçen birkaç film projem var. Biri Kürk Mantolu Madonna. Sabahattin Ali’nin bu eserinin film hakları Ay Yapım’da. Kerem Çatay’la konuşuyorum ve beraber çalışmak istiyorum" dedi. 

Almanya adına yarıştığı Altın Küre’de In The Fade (Paramparça) filmi ile ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ ödülüne uzanan Akın, HT Magazin’e Türkiye’deki projeleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Kürk Mantolu Madonna romanının büyük kısmının Almanya’da geçtiğini hatırlatan Akın, “Yönetmek için en uygun kişi benim diye düşünüyorum. Anlaşıp çalışırsak film Türkiye adına yarışmalara da katılır” diye konuştu.

Türkiye’de çalışmak istediği çok oyuncu olduğunu belirten ünlü yönetmen, “Çok iyi oyuncular çıktı. Aslında çalıştığım insanlarla bir kere daha çalışmak isterim. Meltem Cumbul, Nurgül Yeşilçay, Güven Kıraç, Erkan Can ve diğerleri” şeklinde konuştu.

Hollywood’un ünlü filmlerinin yapımcısı Harvey Weinstein’a yönelik cinsel taciz ve saldırı iddiaları, Ay Yapım ve The Weinstein Company ortaklığında bu yıl çekilmesi planlanan Kürk Mantolu Madonna filminin de ertelenmesine yol açmıştı. 

Maria Puder karakterini canlandıracak oyuncu olarak önce Beren Saat düşünülmüş, daha sonra dünyaca ünlü Fransız yıldız Marion Cotillard’ın ismi öne çıkmıştı. Filmin akıbeti şimdilik belirsizliğini koruyor.