Mel Gibson’ın ‘Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi 2’ filmi yolda

31.01.2018 15:31
Mel Gibson’ın ‘Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi 2’ filmi yolda

Vizyona girdiği 2004 yılında dünya çapında tartışmalara sebep olan Mel Gibson filmi The Passion of the Christ (Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi)’nin devam halkası The Resurrection üzerindeki çalışmalar sürüyor. 

Yönetmenlik koltuğuna yine Mel Gibson’ın oturacağı filmde 49 yaşındaki aktör Jim Caviezel de İsa peygamber rolüne geri dönüyor. Konu olarak ilk filmde anlatılan çarmıha gerilme sürecinden sonrasının ele alınacağı belirtiliyor. 

İki yıldan uzun süredir geliştirilme aşamasında olan filmin senaryosunu Braveheart’ı da kaleme alan Randall Wallace üstleniyor. İlk filmdeki oyunculuğu ile beğeni toplayan Caviezel, en son katıldığı röportajda dikkat çekici açıklamalar yaptı: 

“Şimdilik söyleyemeyeceğim şeyler var ama izleyici gerçekten şok olacak. Film muhteşem olacak, bizi izlemeye devam edin. Neler olacağını paylaşamam ancak Gibson sinema tarihinin en büyük filmini yapmaya hazırlanıyor.”

30 milyon dolar bütçeli ilk film, yoğun tepkilere rağmen küresel çapta 611 milyon dolar hasılat elde etmiş, Kuzey Amerika’da 371 milyon dolar gelir getirerek R-rated yaş sınırlamasıyla en fazla gişe yapan film rekoru kırmıştı. Devam halkasının 2019’da gösterime girmesi bekleniyor.