Disney’in ‘Merlin’ filmi Ridley Scott’a emanet

02.02.2018 23:11
Disney’in ‘Merlin’ filmi Ridley Scott’a emanet

Yazar Thomas Archibald Barron’un 12 kitaptan oluşan ‘Merlin’ fantastik kurgu serisi, Walt Disney bünyesinde ve Ridley Scott yönetmenliğinde beyaz perdeye gelecek. 

Disney’in büyük ölçüde anlaştığı 80 yaşındaki İngiliz yönetmen, Prometheus’ta birlikte çalıştığı yapım tasarımcısı ile görüntü yönetmenini The Merlin Saga adlı projeye dahil etti. 1985 yapımı Legend'dan sonra ilk kez fantastik kurguya dönen Scott, şu sıralarda ekibini toplamakla meşgul. 

Teknik kadroya dahil olan yapım tasarımcısı Arthur Max, Gladiator, The Martian ve Robin Hood filmlerinde de görev almıştı. Görüntü yönetmeni Dariusz Wolski ise Sicario 2, All The Money In The World, Alien: Covenant, The Crow ve The Martian projelerinde çalışmıştı. 

Usta yönetmenin yapım şirketi Scott Free, senaryo için Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerini kaleme alan ekipten Philippa Boyens ile görüşüyor.

Filmde efsanevi büyücü Merlin’in gençlik yıllarının, Kral Arthur’un büyücüsü olup saraya gelmeden önceki döneminin ele alınması planlanıyor. Film için henüz resmi bir gösterim tarihi yok.