Willem Dafoe, Edward Norton’lı roman uyarlaması filme katıldı

04.02.2018 17:44
Willem Dafoe, Edward Norton’lı roman uyarlaması filme katıldı

Edward Norton’ın ikinci yönetmenlik denemesi olan dram ve suç türlerindeki Motherless Brooklyn filminin kadrosuna usta aktör Willem Dafoe da dahil oldu. 

2000 yapımı Keeping the Faith filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Norton, şimdilerde Jonathan Lethem’in aynı adlı 1999 basımı dedektiflik romanını sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor. Bu yıl The Florida Project’le dikkat çeken Willem Dafoe’nun projede yer alacağı bildirildi. 

1954’ün New York’unda geçecek olan filmde yönetmen Norton, aynı zamanda nörolojik bir rahatsızlık olan Tourette Sendromu kurbanı Lionel Essrog karakterine hayat verecek. Hikayeye göre Essrog, kendilerine ‘Minna’nın adamları’ adını veren Tony, Danny ve Gilbert ile birlikte çalışırken, yerel bölgenin sahibi mafya Frank Minna’nın bir gün korkunç bir şekilde öldürülmesine şahit olur. Gerideki adamların iktidar savaşının ortasında yalnız kalan Essrog, kontrol edemediği tikleri ve bağırtılarının yanında Minna’nın katilini bulmaya çalışacaktır. 

Filmde Willem Dafoe’nun hangi karakteri canlandıracağı şimdilik bilinmiyor. Çekimlerine bu yıl içerisinde başlanması planlanan Motherless Brooklyn'in 2019’da gösterime girebileceği belirtiliyor.