‘Ben Efsaneyim 2’ çekilecek mi?

07.02.2018 22:05
‘Ben Efsaneyim 2’ çekilecek mi?

Vizyona girdiği 2007 yılında büyük gişe başarısı sağlayan Will Smith’li I Am Legend (Ben Efsaneyim)'in yönetmeni Francis Lawrence, katıldığı bir internet yayınında filme dair açıklamalarda bulundu. 

46 yaşındaki Amerikalı yönetmen, karşısına çıkan prequel (filmde anlatılanlardan daha önceki zaman diliminde yaşananların konu edilmesi) ya da sequel (devam halkası) fikirlerinin hiçbirisinin kendisini heyecanlandırmadığını belirtti. 

İlk filmi tekrar çekme şansı olsa ilk bir saati koruyacağını ancak geri kalanını yeniden elden geçireceğini kaydeden Lawrence şunları söyledi: 

“Warner Bros. gerçekten bir devam filmi yapılmasını çok istedi ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Film çıktıktan sonra çabucak anladım ki insanlar dünya üzerindeki son kişi fikrini sevmiş ve Robert Neville’i (Will Smith) izlemeye gelmişlerdi. Dünyada kalan tek kişiyi işlemiştik ve o da filmin sonunda ölmüştü. Şimdi bu projeyi nasıl diriltebiliriz? Yapamayız. İnsanlar ona karakter olarak sevgi beslememişlerdi, son kişi olduğu gerçeği izleyiciyi çekti. O, tekrar tekrar görmek isteyeceğiniz Indiana Jones gibi bir ikonik karakter değil.”

Devam filmi ihtimalini gerçekleştiremediği için bir ‘prequel’ fikrine kendisini zorladığını ifade eden Lawrence, bütün denemelerinin ‘aptalca’ sonuçlara ulaştığını ve ilk filmin başarısını gölgeleyeceğini düşündüğü için yapmaktan vazgeçtiğini ifade etti. 

Yazar Richard Matheson’ın 1954 basımı aynı adlı romanından üçüncü kez beyaz perdeye uyarlanan 150 milyon dolar bütçeli I Am Legend, 585 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.