Hızlı ve Öfkeli’nin ilk spin-off projesinde yönetmen belli oldu

08.02.2018 10:30
Hızlı ve Öfkeli’nin ilk spin-off projesinde yönetmen belli oldu

Tüm zamanların en popüler film serilerinden Fast & Furious (Hızlı ve Öfkeli)’nin ilk spin-off (yan hikaye) projesinin yönetmenliği için en son Deadpool 2’ye imza atan David Leitch’in ismi öne çıkıyor.

Universal Studios’un planları içinde olan ve henüz resmi adı açıklanmayan film, serinin önemli karakterlerinden Luke Hobbs (Dwayne Johnson) ve Deckard Shaw (Jason Statham)’ı bir araya getirecek. Vin Diesel ile diğer oyuncuların bu filmde yer almaları beklenmiyor. 

Luke Hobbs karakteri ilk olarak 2011 yapımı Fast Five’da, Deckard Shaw ise 2013’te Fast & Furious 6’da seriye girmişti. Serinin 6 filminde senaryoyu kaleme alan Chris Morgan da projeye dahil edildi. 

Universal’dan yapılan açıklamaya göre, spin-off yapım 26 Temmuz 2019’da vizyona girecek. Bu sebeple Fast & Furious 9 filminin gösterim tarihi ise 10 Nisan 2020’ye ertelendi. 

Dünya çapında büyük ilgi toplayan serinin beyaz perdeye gelen her filmi gişe rekorlarını alt üst ediyor. 2017’de gösterime giren 250 milyon dolar bütçeli sekizinci film The Fate of the Furious 1,2 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Diğer filmlerle birlikte toplam gişe hasılatının 5 milyar doları geçtiği belirtiliyor.