Logan’ın yönetmeninden ‘Ford vs. Ferrari’ filmi geliyor

08.02.2018 13:39
Logan’ın yönetmeninden ‘Ford vs. Ferrari’ filmi geliyor

‘En İyi Uyarlama Senaryo’ dalında bu yıl Oscar’a aday olan Logan’ın yönetmeni ve senaristi James Mangold, Ford ve Ferrari arasındaki yarışın konu edileceği bir filme imza atacak. 

20th Century Fox, dünyanın en hızlı aracını yapmak için 1960’larda birbirleriyle mücadele eden iki dev firmanın gerçek hikayesinden yola çıkılarak hazırlanan ve henüz resmi adını almayan Ford vs. Ferrari filmi için çalışmalara başladı. 

Filmde Henry Ford II tarafından görevlendirilen otomotiv sektörü öncüsü Carroll Shelby ve onun İngiliz şoförü Ken Miles'ın, Amerikalı tasarımcı ve mühendislerle birlikte yarış pistlerinin tartışmasız lideri olan Ferrari'yi 1966 Le Mans 24 Saat Dünya Şampiyonası'nda geride bırakacak Ford marka bir araba yaratabilmek için çıktıkları yolculuk anlatılacak. 

19 Haziran 1966’da yarışı lider bitiren Ford GT40 Mk.II marka aracın sürücülerinden Ken Miles’ı Christian Bale’in, Carroll Shelby’yi ise Matt Damon’ın canlandırabileceği iddia ediliyor. Fox’tan oyuncu kadrosuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Filmin vizyon tarihi de önümüzdeki aylarda belli olacak.