Yıldız Savaşları 9’un çekimleri bu yaz başlıyor

12.02.2018 09:58
Yıldız Savaşları 9’un çekimleri bu yaz başlıyor

Yönetmenlik koltuğuna J.J. Abrams’ın oturacağı ve 1977’de başlayan Skywalker efsanesinin son filmi niteliğindeki Star Wars: Episode 9 (Yıldız Savaşları: Bölüm 9)’un çekimleri yaz aylarında başlayacak. 

D23 Expo Japonya etkinliğinde haberi doğrulayan J.J. Abrams, Chris Terrio ve Derek Connolly ile birlikte senaryoyu da üstleniyor. Henüz resmi adını almayan filmin geçici olarak ‘Black Diamond’ (Kara Elmas) olarak anıldığı, bunun da serideki ünlü Mustafar gezegeninde yer alan Darth Vader kalesine bir atıf olabileceği söyleniyor.

Prodüksiyon öncesi süreci devam eden filmde görsel efekt uzmanı Roger Guyett, kostüm tasarımcısı Michael Kaplan ve yaratıkların dizaynından sorumlu Neal Scanian görev alıyor. Serinin ilk filmlerinden itibaren efsanevileşen müziklerine imza atan ünlü besteci John Williams, Episode 9’da da orkestranın başında yer alacak. 

İskoçya’nın Argyll bölgesinde Haziran ayında başlaması planlanan çekimlerin Aralık ayına kadar sürmesi bekleniyor. İlk kez 2015 yapımı The Force Awakens’ta Rey karakterine hayat veren Daisy Ridley ve aktör John Boyega, dokuzuncu filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

41 yıllık hikayeye adeta bir final olarak görüldüğü için Walt Disney ve Lucasfilm tarafından büyük önem verilen Star Wars: Episode 9 filmi 20 Aralık 2019’da gösterime girecek.