DC’nin Lobo karakteri sinemaya uyarlanıyor

16.02.2018 19:25
DC’nin Lobo karakteri sinemaya uyarlanıyor

Warner Bros. Pictures, DC evreni çizgi romanlarının en fantastik anti-kahramanlarından Lobo’yu beyaz perdeye getirmeye hazırlanıyor. 

Yönetmenlik koltuğu için ilk aday, kariyerini neredeyse Transformers serisine adayan Michael Bay. Dev bütçeli gişe yapımlarında çalışan 52 yaşındaki yönetmenin karakter odaklı bir filmin altından kalkıp kalkamayacağı merak konusu. Senaryoyu Wonder Woman’dan hatırlayacağız Jason Fuchs kaleme alıyor. 

İddialara göre Lobo filmi, DC’nin popüler Marvel kahramanı Deadpool’a karşı bir atağı niteliğinde olacak. 1980’lerde ve 90’larda yine Marvel’ın Cable ve Punisher gibi karakterlerine yanıt olarak yaratılan Lobo, mavi derili, kırmızı gözlere ve 210 santimetre uzunluğunda kas yığını bir vücuda sahip olan, yıldızlararası paralı askerlik ve hazine avcılığı yapan ölümsüz bir uzaylı. 

Motosiklet kullanan, sürekli alkol alan, rock/metal dinleyen, esprili ve şiddet yanlısı bu ilginç karakter, ilk kez 1983’te Roger Slifer ve Keith Giffen tarafından çizildi. Çizgi romanlarda Superman ile olan dövüşleri de oldukça popüler. 

İlk kez 2009’da gündeme gelen ve yönetmenlik koltuğu için Guy Ritchie ile anlaşılan film projesi daha sonra iptal edilmişti. Michael Bay’li filmin vizyon tarihi ve karakteri kimin canlandıracağı henüz belirlenmedi.