Berlin’de Türk sineması rüzgarı

16.02.2018 20:54
Berlin’de Türk sineması rüzgarı

Almanya’da dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden 68. Berlin Uluslararası Film Festivali başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği işbirliği ile hazırlanan Türkiye standı, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlıyor. Ortak yapımlar için en önemli platformlardan birisi olan festivalde yeni projelerin hayata geçirilebilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirilecek.

15-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, Türkiye'den de üç filmin gösterimi yapılacak. Banu Sıvacı’nın ilk uzun metrajlı filmi Güvercin, festivalin Generation bölümünde; Burak Çevik’in yönettiği Tuzdan Kaide, Forum bölümünde; Didem Pekün’ün 'Araf' adlı filmi ise Forum Expanded bölümünde gösterilecek. 

Yapım aşamasındaki projelerin de desteklendiği festivalde Berlin Ortak Yapım Pazarı programında yönetmen Nisan Dağ’ın ‘Bir Nefes Daha’ adlı projesi, Script Station programında da Selcen Ergun’un ‘Kar ve Ayı’ adlı projesi yer alıyor. Berlin Yetenekleri bölümüne ise sanat yönetmeni Mediha Didem Türemen, yönetmen Ayşe Toprak, oyuncu Elit İşcan, senarist ve yönetmen Selcen Ergun ve oyuncu Begüm Akkaya Türkiye’yi temsil ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği’nin festival kapsamında hazırladığı Türkiye’den Milyonlarca Hikaye etkinliğinde de Türkiye’nin film yapımcılarına vadettiği kültürel zenginlik ve hikaye çeşitliliği anlatılacak.