12. Uçan Süpürge’nin Ödüllü Kadınları

07.11.2008 15:05
12. Uçan Süpürge’nin Ödüllü Kadınları

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 7-14 Mayıs 2009 tarihleri arasında 12. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanırken, “Uçan Süpürge Onur Ödülü” ve “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri”nin sahipleri de belli oldu. Uçan Süpürge Onur Ödülü oyuncu Suna Selen’e; Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise sanat yönetmeni Zepür Hanımyan ile yönetmen Yeşim Ustaoğlu’na verilecek.

Uçan Süpürge Onur Ödülü Suna Selen’in

12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; oyuncu olarak yıllardır büyük bir alçakgönüllülükle Türkiye sinemasına yaptığı önemli katkılar, özellikle genç yönetmenlere verdiği azımsanmayacak destek, canlandırdığı rollere getirdiği derinlik ve anlam, karakter rollerinin filmi desteklemekte ne kadar önemli olduğunu bize ısrarla hatırlatışı, bunu adeta görev edinmesi ve elbette Türkiye sinemasına aktris ve aydın bir sinema çalışanı olarak kattığı sürekli güzellik ve zarafet için oyuncu Suna Selen’i Uçan Süpürge Onur Ödülü’ne değer bulmuştur.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Yeşim Ustaoğlu ve Zepür Hanımyan’ın

1998 yılında Uçan Süpürge’nin ilk Kadın Filmleri Festivali’nde adına yapılan bir belgesel ve yaptığı filmlerle anıldı Bilge Olgaç. Uçan Süpürge bu sinema sevdalısı kadını 6. Festivalden başlayarak her yıl, sinemanın değişik alanlarında başarıya ulaşmış kadınlara onun adına ödüller vererek yaşatmayı amaçladı.

12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali;

Filmlerinde etnik kimliklere kamerasını cesurca çevirip hep barışı savunduğu, biz’i ‘öteki’ ile buluşturup ‘öteki’nin biz olduğumuzu gösterdiği, toplumsal belleğimizin kesişme noktalarını inceleyip farklı kimliklerin, kişisel ve toplumsal belleğin, iç ve dış yolculukların izinde giderek kısacık filmografisiyle sinemamızda derin izler bıraktığı için yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nu

ve

Resimle başlayan sanat yaşamında, tiyatro ve danstan sinemaya kadar dekor ve kostümleriyle öykülere anlam kattığı, tasarımlarıyla sanatı yaşama, yaşamı da sanata dönüştürdüğü, durmaksızın ürettiği, sinemanın perde arkasında kendini başarıyla var ettiği ve unutulmaz işlere imza attığı için sanat yönetmeni Zepür Hanımyan’ı

“Bilge Olgaç Başarı Ödülü”ne değer buldu.

Ödüller sahiplerine 7 Mayıs 2009 tarihinde festivalin açılış töreninde verilecek.