‘Call of Duty’ filmi için Chris Pine ve Tom Hardy iddiası

19.02.2018 10:04
‘Call of Duty’ filmi için Chris Pine ve Tom Hardy iddiası

İlk piyasaya sürüldüğü 2003 yılından beri dünya çapında geniş hayran kitlesine sahip olan FPS (birinci şahıstan görünümlü aksiyon) oyunu ‘Call of Duty’nin büyük bütçeli bir beyaz perde uyarlaması geliyor. 

Filmin yönetmenlik koltuğu için en son Sicario 2: Soldado’ya imza atan Stefano Sollima ile büyük ölçüde anlaşılmış durumda. 51 yaşındaki İtalyan yönetmen, Milano’da katıldığı son röportajında, henüz resmiyet kazanmasa da yönetmeyi planladığı Call of Duty filminde Chris Pine ve Tom Hardy ile çalışmak istediğini söyledi. 

40 yaşındaki Hardy ile 37 yaşındaki Pine’ın oyunculuklarına hayran olduğunu belirten Sollima, “Tom’un içinde olduğu bütün işleri seviyorum. Venom filmini merakla bekliyorum. Mad Max’te de harikaydı. Chris ise zor bir oyuncu ancak akıllı biri ve espri anlayışına sahip, dramatik rollerde de oynayabilir. Bir aktörün farklı nüanslar ve tonlar ile oynayabilmesini severim çünkü bunlar iyi bir aktör olduğu anlamına geliyor” dedi. Sollima, filme yönelik daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. 

Popüler video oyununun geliştiricisi Activision Blizzard şirketinin film bölümü tarafından hayata geçirilecek projede, senaryonun ilk halini Kieran Fitzgerald kaleme aldı. Firmanın sinema hedefleri oldukça büyük. İlk filmin ardından çekilecek devam halkalarıyla birlikte Marvel ve DC ile rekabet edebilecek bir sinematik evren kurulması amaçlanıyor. 

Prodüksiyon süreci öncesi çalışmaları sürse de Call of Duty filmi için henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi. Sinemaseverlerle buluşmasının 2019 ya da 2020’yi bulabileceği kaydediliyor.