Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne geri sayım

20.02.2018 16:32
Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne geri sayım

Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 16.’sını düzenliyor. 

10 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival, 10 Mayıs’a kadar Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana, Diyarbakır dahil 8 şehirde kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor. Festival Baharı, Filmmor’un ardından Uçan Süpürge ile 17 Mayıs'a kadar devam edecek. 

Filmmor’un 15, Uçan Süpürge’nin 20 yıllık birikimi ile düzenlenecek etkinlikler Türkiye’nin 8 şehrinde kadınları bir araya getirecek. Festival, Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınları konu edinecek. 

Bu yılki sloganı 'Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş' olan festival programında; Kadınların Sineması, Komşu Komşunun Filmine Muhtaç seçkisi, Kadınlar Vardır, Bedenimiz Bizimdir: Cinsel Taciz, Cins-iyet-ler gibi programlar ve gösterilecek filmlere ek olarak 'Çocuklara Özel Seans' da var.

Festival kapsamında izleyiciler, “kadın yönetmenlerin kadın filmlerinden öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının sinemayla dansını” izleme olanağı bulacak.