Hitchcock klasiği ‘Rebecca’ yeniden çekilecek

21.02.2018 11:41
Hitchcock klasiği ‘Rebecca’ yeniden çekilecek

Sinema tarihinin efsanevi yönetmenlerinden Alfred Hitchcock’un 1940 yapımı ünlü dram ve gerilim filmi Rebecca’nın günümüz versiyonu beyaz perdeye gelecek.

İngiliz yazar Dame Daphne du Maurier’in 1938 basımı aynı adlı romanından uyarlanan Rebecca, usta yönetmen Hitchcock’un önemli eserleri arasında sayılıyor. Film haklarını elinde bulunduran DreamWorks ve Working Title, yeni Rebecca’yı ise İngiliz yönetmen Ben Wheatley’e emanet etmeye hazırlanıyor. 

Özellikle Free Fire (2016), Kill List (2011) ve Down Terrace (2009) filmleriyle tanınan 46 yaşındaki yönetmenin stüdyo ile görüşmelerinin sürdüğü, Wheatley’in türe oldukça yatkın olması sebebiyle tarafların büyük ölçüde anlaştıkları belirtiliyor. 

Steven Knight ve Jane Goldman’ın kaleme aldığı senaryonun son halini Ben Wheatley’in yazacağı öğrenildi. İngiliz yönetmenin, Frank Miller’ın grafik romanı Hard Boiled’ın Tom Hiddleston’lı sinema uyarlamasının ardından bu projeye başlaması bekleniyor. 

Hitchcock’un incelikli dehasını en iyi yansıtan yapıtlarından biri olarak görülen Rebecca, 1941’de 'En İyi Film' ve 'En İyi Sinematografi' dallarında Oscar’a layık görülmüştü. Filmin Joan Fontaine dahil üç başrol oyuncusu da o sene Oscar’a aday gösterilmişti.