37. İstanbul Film Festivali’nden ‘minyatür’ afiş

21.02.2018 16:50
37. İstanbul Film Festivali’nden ‘minyatür’ afiş

Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olarak nitelendirilen İstanbul Film Festivali'nin 37.’si 6 - 17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Festivalin çeşitli film karakterlerinin minyatür tekniğiyle resmedildiği afişi, sanatçı Murat Palta’nın imzasını taşıyor. 'Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri' isimli lisans bitirme tezi ile başladığı çalışmalarına, geleneksel (Osmanlı) motifleri ve çağdaş Batılı sinemayı birleştirdiği deneysel eserler ile devam eden Palta, festivalin afişlerinde imzası olan sanatçılar arasına katıldı.

Sanatçı Palta’nın söz konusu afişinde Otomatik Portakal, Arabesk, Donnie Darko, İpekçe, Elm Sokağında Kâbus, Yedinci Mühür ve Oz Büyücüsü gibi sinema tarihinin kült filmlerinden karakterler yer alıyor. 

Festival bu yıl da sinemaseverlere usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç ustalara, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan filmlerden klasik başyapıtlara zengin bir program sunacak. Yaklaşık 20 bölümde 180’e yakın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşi ve atölye çalışmaları, festival sohbetleri ve özel etkinlikleriyle festival 12 gün boyunca İstanbul’da sinema heyecanını yaşatacak. 

Sinemaseverler festival biletlerini 24 Mart’tan itibaren açılacak gişelerden satın alabilecek.