Natalie Portman’lı ‘Soluk Mavi Nokta’ yolda

04.03.2018 18:10
Natalie Portman’lı ‘Soluk Mavi Nokta’ yolda

Yönetmenlik koltuğuna Fargo ve Legion’a imza atan Noah Hawley’in oturacağı astronot hikayesi Pale Blue Dot (Soluk Mavi Nokta) adlı filmin çekimleri bu yaz başlıyor. 

Reese Witherspoon’un yoğun takviminden ötürü Kasım’da projeden ayrılması sebebiyle büyük olasılıkla Oscar’lı oyuncu Natalie Portman’ın başrolde yer alacağı filmin prodüksiyon süreci Haziran’da ABD’nin California ve Louisiana eyaletlerinde start alacak. 

Fox Searchlight bünyesinde çekilecek olan filmin senaryosunu Brian C. Brown ile Elliott DiGuiseppi kaleme alıyor. Film, Portman’ın hayat vereceği başarılı bir astronotun uzaydaki zorlu bir görevi tamamlayıp evine döndükten sonra gerçekçilik hissini yitirmeye başlamasını mercek altına alacak.

‘Soluk Mavi Nokta’ ifadesi aslında 1990 yılında Dünya’nın Voyager 1 sondası tarafından 6,4 milyar kilometre gibi rekor bir uzaklıktan çekilen fotoğrafı için kullanılıyor. Fotoğraf, yeryüzünü uzayın sonsuzluğu içinde tek başına gösteriyor. 1996’da hayatını kaybeden Amerikalı ünlü gökbilimci Carl Sagan, bu ünlü fotoğraftan esinlenerek 1994 yılında aynı adlı kitabı yazmıştı.

Fox Searchlight henüz filmin vizyon tarihini duyurmasa da 2019’da gösterime girmesi bekleniyor.