İpek Yolu Film Festivali Tanıtıldı

17.11.2008 14:47
İpek Yolu Film Festivali Tanıtıldı

Bu yıl 28 Kasım- 4 Aralık 2008 tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenecek olan, Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği “Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali”, 15 Kasım Cumartesi akşamı Çırağan Sarayı’nda yapılan görkemli basın toplantısı ile tanıtıldı.

Sunuculuğunu Güner Özkul’un yaptığı basın toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Hikmet Şahin’in yanı sıra; Festival Yönetmeni Ali Çalışır, Festival Danışma Kurulu Üyeleri oyuncu İzzet Günay, sinema yazarı Sevin Okyay, sinema dünyasının yakından tanıdığı Ali Sönmez, Türk sinemasının büyük emektarı Necip Sarıcı, Altyazı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve SİYAD Üyesi Fırat Yücel, yönetmen Semir Aslanyürek ve bu yıl festivalin “Engelsiz Filmler Kuşağı”nda gösterilecek filmlerin, görme engelliler için betimleme çalışmasını yapan ve kendisi de bir görme engelli olan Boğaziçi Üniversitesi Sesli Betimleme Grubu üyelerinden Kenan Önalan da konuşmacı olarak yer aldı.

Festival kapsamında gösterilecek ve ilgili bölümlerde yarışacak filmlerin tanıtıldığı toplantıda, festival ile eş zamanlı yürütülecek Ücretsiz Sinema Kursları ve Cem Özer’in vereceği oyunculuk atölyesine de değinildi.

Basın toplantısının hemen ardından yapılan kokteylde Hakan Aysev ve Meyra, “The Godfather” ve “Evita” gibi unutulmaz filmlerin müziklerinden oluşan mini bir konser verdiler.

Festivalin medya sponsorlarına desteklerinden ötürü teşekkür plaketlerinin takdim edildiği gecede, Sinemalar.com adına editörümüz Serkan Tavşanoğlu, plaketini Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan’ın elinden aldı.

Tanıtım gecesine katılan ünlü oyuncular ile yaptığımız özel röportajları çok yakında sizlerle paylaşacağız.