‘Kara Kule’ ve ‘Zaman Çarkı’ serileri yolda!

01.04.2018 20:13
‘Kara Kule’ ve ‘Zaman Çarkı’ serileri yolda!

Netflix ve HBO ile rekabet eden Amazon platformu, Yüzüklerin Efendisi’nin dizi haklarını satın aldıktan sonra fantastik kurgu sevenler için diğer büyük bütçeli kitap uyarlaması projelerine de hız verdi. 

Yazar Stephen King’in aynı isimli popüler romanlarından geçen yıl uyarlanan The Dark Tower (Kara Kule) filminin beklentilerin altında kalması üzerine Eylül’de dizi müjdesi gelmişti. Serinin yayın haklarını satın alan Amazon’un, Kara Kule kitaplarının gerçek ruhunu yansıtan ve yıllardır beklenen bir dizi üzerinde çalıştığı haberleri geliyor. 

Usta korku yazarı King, filmi yapmadaki en büyük zorluğun, 3 bin sayfayı bulan kitap serisini beyaz perdeye uyarlamak olduğunu söylemiş, diğer sorunun ise aşırı şiddet içeren ve şiddetli davranışları apaçık bir şekilde ele alan kitapları uyarlarken filmin bunu yansıtmakta yetersiz olduğunu itiraf etmişti. Amazon’un dizi projesinde ise şiddet unsurlarının aslına uygun olarak ele alınacağı belirtiliyor. 

Yazarlar Robert Jordan ve Brandon Sanderson’ın 1990 – 2013 yılları arasında kaleme aldığı 14 kitaplık The Wheel of Time (Zaman Çarkı) serisi de Amazon’un dizi projeleri arasında yer alıyor. Böylesi dev bir külliyatın nasıl ekranlara uyarlanacağı şimdiden merak konusu.   

Bu iki serinin yanısıra Barbar Conan, Yüzüklerin Efendisi, Snowcrash, Lazarus ve Ringworld de Amazon platformunda yer alacak. Fantastik yapımlarla birlikte İskoçyalı yazar Iain M. Banks’ın 10 kitaplık The Culture adlı bilim kurgu serisi de Amazon bünyesinde ekranlara uyarlanacak. Dizilerin yayın tarihleri ise henüz resmi olarak açıklanmadı.