Ankara Film Festivali 20 Yaşında...

18.11.2008 10:36
Ankara Film Festivali 20 Yaşında...

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali,  12 - 22 Mart 2009 tarihleri arasında 20. kez sinemaseverlerle buluşacak.  Her yıl, Türk ve dünya sinemasının önemli örneklerini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturan festivalde, uzun filmlerin yanı sıra kısa, canlandırma ve belgesel filmler de izleyici karşısına çıkacak.

Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması’nda,  Türk sinemasına nitelikli ürünler kazandıran sinemacılara çeşitli dallarda toplam 16 ödül veriliyor. Ticari gösterim şansı olmayan kısa film, canlandırma ve belgesel dallarında düzenlenen yarışmalarla da bu türlerin izleyicisiyle buluşması sağlanıyor.

“Uluslararası Kısa Film Gösterimi” ve “Uluslararası Belgesel Film Gösterimi” bölümlerinde tüm dünyada çeşitli festivallerde ödül almış kısa, canlandırma ve belgesel filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Festivalin “Dünya Sineması” bölümünde ise dünyanın hemen her kıtasından yeni filmler ve sinema sanatının önemli eserleri Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

Festival her yıl olduğu gibi Türk ve yabancı yönetmenleri, yapımcıları, senaryo yazarlarını, oyuncuları, sinema eleştirmenlerini buluşturarak Türk sinemasının uluslararası alanda tanınmasına ve etkinliğini artırmasına da hizmet edecek.

Festival kapsamında düzenlenecek Ulusal Kısa Film, Ulusal Belgesel Film ve Ulusal Uzun Film yarışmalarına katılmak isteyenler, başvuru formları ile birlikte filmlerini 26 Aralık 2008 tarihine kadar Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’na gönderebilirler. Yarışmaların yönetmeliklerine ve başvuru formlarına http://www.filmfestankara.org.tr adresinden ulaşılabilir.