Antonio Banderas en çok zorlandığı rolünü açıkladı

16.04.2018 11:25
Antonio Banderas en çok zorlandığı rolünü açıkladı

Efsanevi savaşçı Zorro, toprak altında mahsur kalmış Şilili madenci ve diğer ikonik rolleriyle hafızalarımıza kazınan usta aktör Antonio Banderas, uzun kariyerinde kendisini en çok zorlayan rolün Pablo Picasso’yu canlandırmak olduğunu söyledi. 

57 yaşındaki İspanyol yıldız, Albert Einstein’ın hayatını anlattığı ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan National Geographic dizisi Genius’ın (Deha) ikinci sezonunda sanat tarihinin en ikonik ressamlarından Pablo Picasso‘ya hayat vermişti. 

Katıldığı son röportajında rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü oyuncu, “Daha önce hiç denemediğim şeyleri yapmak zorunda kaldım. Tek bildiğim, başından sonuna kadar mecazi olarak kendimi öldürmek istedim. Antonio Banderas’ı öldürmem gerekiyordu. Böylece yeni bir şeyler inşa edebilirdim” ifadelerini kullandı. 

İlham almak için Malaga, İspanya’ya geri döndüğünü belirten Banderas, “Picasso ile aynı kasabada doğdum, uzun süre boyunca zihnimdeydi. İnsanların beni tanıdığı şekildeki benliğimden uzaklaşmam gerekiyordu. Bunu başarmak ve bir yerlerde Picasso’yu bulmak çok büyük bir mücadeleydi” dedi. 

Oscar ödüllü yönetmen Ron Howard’ın başyapımcılığını üstlendiği dizinin ikinci sezonunda Picasso’nun 40 yaşından sonrasını Antonio Banderas, gençliğini ise Alex Rich canlandırıyor. 10 bölümlük Genius: Picasso dizisi, 24 Nisan’da National Geographic’te dünya prömiyerini yapacak.