Harley Quinn filminin yönetmenliği için Cathy Yan ile görüşülüyor

18.04.2018 12:38
Harley Quinn filminin yönetmenliği için Cathy Yan ile görüşülüyor

İlk kez 2016 yapımı Suicide Squad’da Margot Robbie tarafından canlandırılan DC Comics anti-kahramanı Harley Quinn’in spin-off (yan hikaye) filmi için ciddi adımlar atılıyor. 

DC çizgi romanlarındaki ‘Birds of Prey’ adlı hikayeyi temel alacak ve bir kadınlar çetesini anlatacak olan ilk solo Harley Quinn filmini, Çin asıllı Amerikalı Cathy Yan’in yöneteceği konuşuluyor. 

Hollywood kariyerine yeni başlayan genç yönetmenin Wonder Woman ile büyük bir başarı yakalayan Patty Jenkins’in izinden gittiği, ayrıca Warner Bros.’un Harley Quinn filmine bilinçli olarak bir kadın yönetmen seçtiği belirtiliyor. 

Wall Street Journal gazetesinin eski bir muhabiri olan Cathy Yan, bu yıl Sundance Festivali’nden iki ödülle dönen Dead Pigs’in yönetmenlik koltuğuna oturmuştu.

Senaryosunu Christina Hodson’ın kaleme aldığı yeni Harley Quinn filminde Black Canary, Batgirl ve Huntress gibi kadın karakterlerin yer alması bekleniyor. 

Harley Quinn’i canlandırmaktan büyük keyif aldığını her fırsatta dile getiren Margot Robbie’nin önümüzdeki yıllarda yine DC bünyesindeki Gotham City Sirens, Harley vs. Joker ve Suicide Squad 2 filmlerinde de rol alması bekleniyor. 

Henüz resmi adını almayan solo Harley Quinn filminin çekimlerine 2019’da başlanması planlanıyor.