Haluk Bilginer’li 'Halloween'den ilk afiş yayınlandı

19.04.2018 19:13
Haluk Bilginer’li 'Halloween'den ilk afiş yayınlandı

John Carpenter’ın 1978 yapımı korku filmi klasiği Halloween (Cadılar Bayramı)'nın 40. yılında çekilen 11. Halloween filminden ilk poster paylaşıldı. 

Kadrosunda usta oyuncu Haluk Bilginer’in de yer aldığı filmin afişinde korku türünün en ünlü seri katillerinden biri olan Michael Myers karakteri görülüyor. 70 yaşındaki aktör Nick Castle, 1978’deki ilk filmde canlandırdığı Myers’a yeni Halloween filminde de hayat verdi. 

İlk filmden itibaren dört kere Laurie Strode karakterini oynayan ve adeta seriyle özdeşleşen 59 yaşındaki aktris Jamie Lee Curtis de rolüne geri dönüyor. 

Haluk Bilginer, Halloween 11'de Sartain karakterine hayat veriyor. 63 yaşındaki oyuncu, daha önce The International, Ben-Hur, Forget About Nick, Trendy, The Ottoman Lieutenant, Rosewater gibi yabancı yapımlarda da rol almıştı. 

40 yıl önce 300 bin dolar bütçeyle çekilen ilk Halloween filmi 47 milyon dolar hasılat elde ederek o döneme göre olağanüstü bir başarıya imza atmıştı. Sonrasında çekilen 9 filmle birlikte toplam gişe getirisi 400 milyon dolara yaklaştı. 11. Halloween filmi ABD’de 19 Ekim’de gösterime girecek.