‘Sherlock’ konusunda aralarında görüş ayrılığı ortaya çıktı

23.04.2018 10:37
‘Sherlock’ konusunda aralarında görüş ayrılığı ortaya çıktı

Popüler BBC yapımı Sherlock’ta John Watson karakterine hayat veren usta oyuncu Martin Freeman’ın, serinin hayranlarının giderek artan beklentileri ve baskıları yüzünden dizide rol almanın eskisi kadar eğlenceli olmadığını söylemesine ilk tepki Benedict Cumberbatch’ten geldi. 

2010 – 2017 arasında dört sezonu yayınlanan ünlü dizinin başrolünde ikonik Sherlock Holmes karakterini canlandıran Cumberbatch, katıldığı son röportajında Freeman’ın açıklamalarını ‘içler acısı’ olarak değerlendirdi: 

“Gerçekliğinizin bir parçasını ele almak istememeniz durumunda bunu savunursanız, bu oldukça içler acısı bir düşünce. Ne, beklentiler yüzünden mi? Bilmiyorum, bununla hemfikir değilim. Şunu söylemeliyim ki beklentiler konusunda aynı şekilde etkilendiğimi hissetmiyorum.” 

Freeman, 2017’deki dördüncü sezonda hayranlarının beklentilerini karşılamaya yönelik bir mücadele verdiklerini belirtmiş, “Dürüst olmak gerekirse bu imkansızdı. Adeta bir canavara dönüşen dizi zaten oldukça yüksek bir kalite ile başlamıştı, bu seviyeyi korumak çok zor” ifadelerini kullanmıştı. 

Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinen dizinin beşinci sezonunun çekilip çekilmeyeceği de bilinmiyor. Cumberbatch ve Freeman, son sezonun ardından Marvel Sinematik Evreni projelerinde yer almaya başladı. 

Sherlock’un ortak yapımcılarından Mark Gatiss de, geçtiğimiz Şubat’ta beşinci sezon çekilse bile bunun 2020’den önce olmayacağını açıklamıştı.