James Cameron: Umarım izleyiciler süper kahramanlardan sıkılır

23.04.2018 11:23
James Cameron: Umarım izleyiciler süper kahramanlardan sıkılır

Gişe rekorları kıran filmlerin usta yönetmeni James Cameron, sinema seyircisinin son yıllarda giderek artan çizgi roman uyarlaması süper kahraman filmlerinden sıkılmasını umduğunu söyledi. 

Katıldığı son röportajında, seyircinin artık ‘maço çizgi roman hikayelerinden’ bıkması gerektiğini ifade eden 63 yaşındaki yönetmen, “Artık yakında bu Avenger (Yenilmez) angaryasından yorulmamızı ümit ediyorum. Bu filmleri sevmediğim için söylemiyorum. Hadi ama, iki saat boyunca ölüme meydan okuyan şeyler yapan ve bu süreçte şehirleri enkaza çeviren hiper-karakterlerden başka hikayeler de var” dedi. 

18 Aralık 2020’de gösterime girecek Avatar 2’ye dair değerlendirmelerde de bulunan Cameron, ilk devam filminin The Godfather esintileri taşıyacağını, seyircileri şaşırtacağını, üçüncü, dördüncü ve beşinci Avatar filmlerinin hikayelerinin de hazır olduğunu kaydetti. 

Yapımcılığını üstlendiği Terminator 6 hakkında da konuşan yönetmen, filmde yapay zeka algısının yıllar içindeki değişimine değineceklerini ifade etti. Yönetmenlik koltuğuna Tim Miller’ın oturduğu bu film ise 26 Temmuz 2019’da sinemaseverlerle buluşucak.