Vizyondaki filmlerde bu hafta (27 Nisan 2018)

26.04.2018 18:18

27 Nisan 2018 haftasında 5'i yerli 11 film sinemaseverlerle buluşuyor. 

Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)

Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen yeni filminde yönetmenlik koltuğuna Anthony ve Joe Russo kardeşler oturuyor. 10 yıldır 20’ye yakın Marvel filminde boy gösteren popüler karakterler, bu kez evrenin karanlık derinliklerinden Dünya’ya gelen kötü varlık Thanos’a (Josh Brolin) ve hizmetçilerine karşı güçlerini birleştiriyor. Eşi görülmemiş derecede kalabalık kadrosuyla adeta bir süper kahraman şölenine dönüşecek olan filmde Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Tom Hollland ve Samuel Jackson gibi yıldızlar bir araya geliyor.  

Crooked House (Çarpık Evdeki Cesetler)

Agatha Christie’nin aynı adlı klasik eserinden uyarlanan ve yönetmenliğini Gilles Paquet-Brenner’ın üstlendiği dram, gizem, suç türlerindeki İngiltere yapımı filmde Max Irons, Glenn Close, Terence Stamp, Stefanie Martini ve Christina Hendricks rol alıyor. Çok zengin ve acımasız milyarder Aristide Leonides, yatağında zehrilenerek öldürülmüştür. Bu davayı çözmesi için Leonides'in torunu Sophia (Stephanie Martini), eski diplomat sevgilisi Charles Hayward'ı (Max Irons) görevlendirir. Ailenin farklı kuşaklarından üyeler, kıskançlık ve nefret içinde adeta boğulmuş gibidir. Herkesin şüpheli olduğu bir ortamda asıl suçluyu bulmak kolay olmayacaktır.

The Lodgers (Lanetli Konak)

İrlanda yapımı korku türündeki filmin yönetmeni Brian O'Malley. Oyuncu kadrosunda Charlotte Vega, Bill Milner, Eugene Simon, David Bradley ve Moe Dunford yer alıyor. 1920'li yıllarda İrlanda'nın kırsal kesiminde, aileden kalma bir konakta yaşayan Rachel (Charlotte Vega) ve ikiz kardeşi Edward (Bill Milner), geceleri şeytani birtakım güçlerin sözünden dışarı çıkmadan yaşamlarını sürdürmektedir. Üç ana kuralları vardır, geceleri yataktan çıkmaları yasaktır, eşikten içeri kimse girmemelidir ve biri kaçmaya kalkışırsa diğerini korkunç bir son beklemektedir. Savaş gazisi Sean'ın (Eugene Simon) kasabaya gelişi ve Rachel'la yakınlaşmaları, kuralların çiğnenmesine ve lanetin hayatlarını cehenneme çevirmesine neden olacaktır. 

Dans La Brume (Bir Nefes Ötede)

Fransa yapımı bilimkurgu filminin yönetmenliğini Daniel Roby üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Olga Kurylenko, Romain Duris, Fantine Harduin, Michel Robin ve Anna Gaylor yer alıyor. Mathieu (Romain Duris) ve Anna (Olga Kurylenko) çiftinin kızı Sarah (Fantine Harduin) çocukken yakalandığı bir hastalık nedeniyle sürekli oksijen desteğiyle, özel tasarlanmış fanus gibi kapalı bir ortamda hayatını sürdürmektedir. Günün birinde Paris'te yaşanan büyük bir deprem, hiç tahmin edilmeyen bir etki yaratır, yeryüzünü bir sis tabakası kaplamış, insanlar yüksek binaların çatılarına çıkarak hayatta kalabilmiştir. Sarah hayatta kalsa da etrafı tamamen sisle kaplanmıştır. Ancak camdan fanusunun bataryaları zamanında yenilenmezse ölmesi kaçınılmazdır. Kendilerini son anda kurtaran Mathieu ve Anna, kızlarının hayatını kurtarabilmek için, herkesin çekinmeden insan öldürdüğü bir ortamda tehlikeli bir serüvene atılmak durumunda kalır. 

Film Stars Don't Die in Liverpool (Yıldızlar Asla Ölmez)

Biyografi ve dram türlerindeki yapımın yönetmeni Paul McGuigan. Filmde Jamie Bell, Annette Bening, Julie Walters, Stephen Graham ve Kenneth Cranham isimleri öne çıkıyor. Londra'da yaşayan genç oyuncu Peter Turner (Jamie Bell) sinema dünyasında kendini göstermeye çalışırken, Hollywood'da büyük ün kazanmış Amerikalı aktris Gloria Grahame'in (Annette Bening) kapı komşusu olduğunu öğrenir. Kariyerinin sonbaharındaki Grahame, yeniden kendini kanıtlama gayreti içindedir ancak bir yandan da herkesten gizlediği ölümcül bir hastalıkla mücadele etmektedir. Genç Peter ile büyük bir aşk yaşamaya başlayan Grahame, bir süre sonra Peter'ın ailesinin yaşadığı Liverpool'a gitmek ister.

Bizum Uşaklar

Yönetmenliğini ve senaryosunu Cuma Uğurlu’nun üstlendiği yerli filmde Yakup Yavru, Ayşegül Kaygusuz, Reyhan İlhan, Hasan Kıdıkoğlu ve Buket Tuba Güzel rol alıyor. İki hapishane kaçağı, akıl almaz tesadüfler sonucunda kendilerini Trabzon'un Araklı ilçesinin bir köyünde hoca olarak bulurlar. Hocalığa alışmaya çalışan iki kafadarın önünde bir başka zor görev daha vardır: Yıllardır süren bir sınır kavgası köylüleri canından bezdirmiştir. Kavgayı bitirmek için duruma köyün muhtarıyla birlikte el atan hocalar, tartışmalı ortak bölgede gömü olduğu söylentisini yaymayı akıl ederler. 

Taksim Hold’em

Michael Önder’in yönetmenliğine ve senaryosuna imza attığı yerli komedi filminde Kenan Ece, Damla Sönmez, Nezih Cihan Aksoy, Emre Yetim ve Tansu Taşanlar rol alıyor. Her cumartesi akşamı lise arkadaşlarıyla poker oynama alışkanlığından hiçbir koşulda vazgeçmek istemeyen Alper, nişanlısının sokaktaki eylemlere katılma konusundaki ısrarlarına rağmen evde kalmayı tercih eder. Ancak yakın arkadaşları bu konuda bölünmüştür, hepsinin kendilerine göre haklı gerekçeleri vardır ve kimse de kendi görüşünün en doğrusu olduğunu savunmaktan geri durmaz. Dışarıdaki olaylardan kaçarak eve sığınan insanlarla birlikte tartışma devam eder. Gece, bir poker partisinden çok daha farklı noktalara gidecektir. 

Yalnız Hayaller Kaldı

Yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan’ın üstlendiği dram türündeki filmde Perihan Savaş, Mahmut Cevher, Ecem Baltacı, Açelya Elmas ve Atılay Uluışık rol alıyor. Eşini kaybetmiş emekli matematik öğretmeni Doğan (Mahmut Cevher), en büyük kızı Neval'in Almanya'ya taşınmasından sonra üç çocuğuyla birlikte hayatını sürdürmektedir. Bir yandan da kendisine yakın yaştaki Aysel'le (Perihan Savaş) güzel bir arkadaşlık içindedir. Ancak kızlarından Umut'un (Ecem Baltacı) amansız bir hastalığa yakalandığının ortaya çıkmasıyla sakin hayatı sona erer. Diğer çocuklarıyla ilgili başka sorunlar da su yüzüne çıktığında, Doğan'ın ailesini bir arada tutabilmek için büyük çaba harcaması gerekecektir. 

Ev Kira Semt Bizim

Yönetmenliğini ve senaryosunu Mustafa Kenan Aybastı’nın üstlendiği yerli komedi filminde Suna Selen, Okan Selvi, Dilşah Demir, Aydan Burhan ve Metin Coşkun rol alıyor. Doğup büyüdükleri, bütün ömürlerini geçirdikleri semtte yaşayan dar gelirli insanlar için zor zamanlar gelip çatmıştır, nitekim giderek zenginlerin akınına uğrayan semtte, zenginler evleri satın alıp ev sahipleri değiştikçe, mahalle halkı başka yerlere taşınmaya, kalanlar ise evlerinden kovulmaya başlamıştır. Mahallenin geride kalan son sakinleri, semtlerini eski haline getirebilmek için mücadele etmekten kaçınmayacaktır.

Tayo, the Little Bus (Tayo Küçük Otobüs)

Haftanın animasyon filmi Güney Kore’den. Yönetmenlik koltuğunda Ryu Jung-woo oturuyor. Konusuna gelecek olursak; Duri'yi kaybeden oyuncak araba Ace, bütün kırılmış ve bir köşeye atılmış oyuncakların yeniden ortaya çıktığı 'oyuncaklar dünyasında' kaybolmuştur. Tayo ve arkadaşları da Ace'i ararlarken kendilerini bu dünyada bulurlar ve heyecanlı bir macera başlar. 

Selfi

Sanatçı Hülya Avşar, kendisinin yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolünde oynadığı biyografik filminde, sanat dünyasına girişini, Türkiye'nin en tanınan isimlerinden biri haline geldiği yılları ve gündelik hayatının detaylarını paylaşıyor.