Gael Garcia Bernal Bursa’da!

24.11.2008 13:12
Gael Garcia Bernal Bursa’da!

Alejandro Gonzalez Inarritu’nun, Cannes’da heyecan yaratan ve ülkemizde de gösterime girdiğinde büyük ses getiren “Paramparça Aşklar ve Köpekler/Amores Perros” filmiyle dünya çapında ismini duyuran, beyazperdenin genç ve yakışıklı oyuncusu Gael Garcia Bernal, 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin açılışı için 28 Kasım’da Bursa’ya geliyor.

Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin “Panorama” bölümünde gösterilecek olan “Körlük / Blindness” filminde Julianne Moore ve Danny Glover’la başrolü paylaşan ünlü aktör Gael Garcia Bernal; festivalin 28 Kasım Cuma akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’ne katılacak.

Festival’in “Aykırı Gerçekler” bölümünde yer alan “Chevrim / Chevolution” adlı belgeselde, sinema yaşamında Che Guevara’yı iki kez canlandırmış bir aktör olarak yer alan Gael Garcia Bernal, aynı zamanda “Geleceğin Ustalarından Ödüllü İlk Filmler” bölümünde gösterilecek ödüllü “Cochochi” filminin yapımcılarından biri.

İlk ciddi sinema tecrübesini Alejandro Gonzalez Iñarritu ile tanıştıktan sonra “Paramparça Aşklar ve Köpekler” (2000) filminde başrolde oynayarak yaşayan Bernal, yönetmenliğini Alfonso Cuaron’un yaptığı bir yol filmi olan “Ananı da / Y tu Mamá Tambiénde (2001) yakın arkadaşı Diego Luna ile birlikte rol aldı.

Daha sonra “Fidel” (2002) adlı TV filminde ilk kez Che’yi canlandırdı. Bunu Meksika’da hâsılat rekorları kıran “Günah / El Crimen del Padre Amaro” (2002) izledi. Pedro Almodóvar’ın yönettiği Kötü Eğitim / La Mala Educación”da (2004) Ángel, Juan ve Zahara olarak üç ayrı karakteri oynadı.

Bu filmin ardından Walter Salles’in “Motosiklet Günlüğü / Diarios de Motocicleta” (2004) filminde bir kez daha Ernesto Che Guevara’yı canlandırdı. Michel Gondry’nin Fransa’da çektiği “Rüya Bilmecesi / La Science des Reves” (2006) ile uluslararası şöhretini perçinledi. Onu dünya sinemasına lanse eden Alejandro Gonzalez Iñarritu’nun yönetmenliğini yaptığı “Babil / Babel” (2006) filminde, Amerikalı çiftin çocuklarına bakan bakıcının delişmen oğlu Santiago rolünü üstlendi.

Bu yıl İngiltere’de yapılan bir ankette dünyanın en yakışıklı sekizinci erkeği seçilen ve 30 Kasım’da 30. doğum gününü Bursa’da kutlayacak olan dünya sinemasının yükselen yıldızı Gael Garcia Bernal; 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin konuğu olarak birkaç gün süre ile Bursa’da kalacak.