Yaşayan Vampir Morbius'tan İlk Detaylar Gelmeye Başladı

27.05.2018 14:21
Yaşayan Vampir Morbius'tan İlk Detaylar Gelmeye Başladı

İlk bilgilere göre Spiderman spinoff'u Morbius, çizgi romana sadık kalarak bir korku/aksiyon filmi olacak. Morbius da Venom gibi Spiderman evreninin kötülerinden biri.

Sony'nin Spiderman spinoff'ları bu sene Venom ile başladı. Stüdtyo ortak bir sinematik evren yaratma konusunda kendine oldukça güveniyor. Geçen senenin Kasım ayında bir Morbius: Yaşayan Vampir filminin geleceği duyurulmuştu ama bu duyurudan sonra ortalık sessizliğe gömüldü. Son haberler Antoine Fuqua'nın yönetmenlik koltuğuna oturacağı yönünde oldu.

Nihayet beklenen filmle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Film, Morbius'un nadir bir kan hastalığına karşı çare bulmaya çalışan bir bilim adamıyken yanlışlıkla kendini yaşayan bir vampire dönüştürmesi ve hayatlarını değersiz bulduğu suçluları avlamasını konu alacak. Hikayenin Morbius çizgi romanıyla uyumlu ilerlemesi planlanıyor.

Marvel, karakteri doğaüstü olaylar yerine bilimle vampir haline gelmiş trajik bir figür olarak tasarlamıştı. Bu da Morbius'u Marvel evreninde her zaman ilginç, karmaşık bir anti-kahraman yapmıştır. Morbius esasen Spiderman için bir düşman olarak düşünülse de kendi maceralarına başlaması uzun sürmedi.

Sony'nin Spiderman spinoff'larının gişede nasıl bir başarı göstereceğini söylemek için çok erken. Venom'un ilk teaser'ının ağır şekilde eleştirildiği düşünülecek olursa Morbius üzerindeki baskının fazla olacağını söyleyebiliriz. Stüdyonun bir diğer spinoff'u olan Silver & Black'de şimdilik süresiz olarak ertelendi. Filmin gelecek senenin Şubat ayında vizyona girmesi bekleniyordu.