Solo Bekleneni Veremedi!

28.05.2018 16:44
Solo Bekleneni Veremedi!

Star Wars serisinin son filmi gişede bir numaraya oturmasına rağmen beklenen hasılatı veremedi. Yapımcılar filmin gişe hasılatını hayal kırıklığıyla karşılarken Deadpool 2'nin gişe başarısı resmi olarak Deadpool'un Han Solo'dan daha popüler olduğunu gösterdi.


Dünyada Star Wars gibi her filminin büyük bir ilgi ve heyecanla beklendiği başka bir seri daha yoktur. 1977'den itibaren her yeni film aşırı bir beklentiyle karşılandı ve izleyiciler çok, çok uzaklardaki galaksiden yeni haberler alabilmeyi dört gözle beklediler. Bu gerçek Walt Disney'in son üç buçuk yılda film hasılatlarından iyi gelir elde etmesini sağladı. Solo: A Star Wars Story'nin açılış hafta sonu rekorlarını kırması, serinin yükselen değeri açısından oldukça önemliydi.

 

Ne var ki Solo, açılış hafta sonunda beklenen gişeyi yapamadı. Filmin vizyona girdiği ilk üç günde 170 milyon doların üstünde bir hasılat yapması beklenirken, Solo 84 milyonu bile bulamadı! Bu da filmi, serinin yapımcılığının Disney'e geçmesinden itibaren çekilen en başarısız film yapıyor. Box Office listelerinde Solo'yu bir numarada görsek bile, film Rogue One'ın ilk üç günündeki hasılatın yarısını getirerek yapımcıları için büyük hayal kırıklığı yarattı. Yapım dış pazarda şimdiye kadar 65 milyon dolarlık bir hasılata ulaşırken, filmin gişedeki başarısızlığı şimdiden dilden dile dolaşmaya başladı.

 

Solo, gişede rekabet halinde olduğu Deadpool 2'ile kıyaslandığında seyirci tarafından çok sevilmemiş gibi görünüyor. Deadpool 2'nin orijinal filmden her anlamda iyi olduğuyla ilgili eleştiriler Solo'nun biraz gölgede kalmasına neden olmuş olabilir. Yine de Solo şu an Amerika ve Türkiye box office listelerinde zirvede. Bu da hala hasılatını yükseltmesi için bir umut olduğu anlamına geliyor.