Sylvester Stallone Boksör Jack Johnson'ın Biyografisini Çekmeye Hazırlanıyor

31.05.2018 17:39
Sylvester Stallone Boksör Jack Johnson'ın Biyografisini Çekmeye Hazırlanıyor

Boks filmlerinin ustası, ünlü boksör Jack Johnson'ın biyografik filmini çekme hazırlıklarına başladı.


Sylvester Stallone boks dünyasına dair filmleriyle tanınıyor. En ünlü filmlerinden olan Rocky'i yaratma düşüncesi, boksör Chuck Wepner'den aldığı ilhamla gelişmişti. Ünlü oyuncu şimdi de gözünü bir başka boksörün gerçek hikayesini beyaz perdeye aktarma düşüncesine dikti. Stallone'un kendi prodüksiyon şirketi Balboa Productions, boksör Jack Johnson'ın biyografik filmini çekeceğini duyurdu.

 

Johnson'ın enteresan hikayesi bir süre önce yeniden gündeme gelmiş ve Amerikan halkının dikkatini çekmişti. Stollene kısa bir süre önce, ABD başkanı Donald Trump'ın tarihin ilk Afrika kökenli Amerikan ağır sıklet şampiyonu olan Johnson'a iade-i itibar vermesi için kulis çalışmaları yapmıştı. 1909 yılında Johnson siyah erkeklerin beyaz kadınlarla ilişki kurması ve evlenmesini yasaklayan ırkçı yasalara meydan okumuş ve bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Johnson haksız cezasını çekmek yerine Avrupa'ya kaçıp ve uzun süre sürgün hayatı yaşamıştır.

 

Stallone'un Johnson adına iade-i itibar kazanma lobisi üç yıldır bir sonuca ulaşamamıştı. Ancak ünlü oyuncunun son çabaları karşılığını buldu ve başkan Trump başarılı boksörün affedildiğini duyurdu. Şimdi Stallone aracılığıyla hayatı başarılarla dolu ama beyaz insanlar tarafından her zaman dışlanmış ünlü boksörün hayatı filme çekiliyor. Filme dair detaylar henüz netleşmedi ama yapım şirketinin önümüzdeki günlerde filmle ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.