Dan Harmon Rick And Morty'nin Dördüncü Sezonunun Neden Geciktiğini Açıkladı

31.05.2018 18:27
Dan Harmon Rick And Morty'nin Dördüncü Sezonunun Neden Geciktiğini Açıkladı

Yayınlanan ilk üç sezonu boyunca bilim kurgu, espriler ve varolşçuluğu bir araya getiren animasyon dizinin dördüncü sezon anlaşmasının yapılmasının neden bu kadar uzun sürdüğünü Dan Harmon açıkladı.


Geçtiğimiz günlerde Rick and Morty'nin uzun zamandır beklenen dördüncü sezonun anlaşmasını imzalayan Dan Harmon ve Justin Roiland büyük bir heyecan yaşadılar. Çünkü sadece dördüncü sezon siparişi almakla kalmamış, üstüne 70 bölümlük bir siparişle de karşılaşmışlardı. Bu da dizinin daha uzun yıllar boyunca ekranda olması anlamına geliyor.

 

Verdikleri bir ropörtajda Harmon ve Roiland, anlaşmanın imzalanmasının neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladılar: "Aslında sözleşmemiz yenilendi ama biz görüşmelere devam ettik." diyen dizinin yaratıcıları, ekranda kalıcı olabilmek ya da kalıcı olamasalar da dizinin yıllarca sürmesini garanti altına alabilmek için kanalla sıkı pazarlık yaptıklarını söylediler. Harmon açıklamasına "Böylece dördüncü sezon üzerine çalışırken 12 ayrı işle daha ilgilenmemiz gerekemeyecek." şeklinde devam etti.

 

Görünen o ki, yaratıcı ikili diziye hak ettiği değeri verebilmek ve başka bir projeyle ilgilenmemek istiyor. 70 bölümlük sipariş ikilinin sabit bir gelir elde edip, nihayet diğer projelerden ellerini çekebilmelerini sağlamış. Harmon "Sonunda rahat bir nefes alıp, olmam gerektiği gibi heyecanlı olabiliyorum." diyerek üstlerindeki baskının büyüklüğüne de işaret etti.