İpek Yolu’na Coşkulu Veda

05.12.2008 14:00
İpek Yolu’na Coşkulu Veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği  ‘3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kırmızı halı geçişi ile başlayan tören, beyazperdenin ünlü simalarını biraraya getirdi. Tiyatro ve sinema oyuncuları Güner Özkul ile Korhan Abay’ın sunduğu geceye Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Fikret Hakan, Cihat Tamer, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Derviş Zaim, Atilla Saral, Kürşat Alnıaçık, Hatice Aslan, Nilüfer Açıkalın, Erdal Beşikçioğlu, Murat Han, İsmail Hacıoğlu, Mazlum Çimen, Osman Sınav, Aydın Bulut, Eşyan Özhim ve Açelya Elmas gibi çok sayıda sanatçı ile ünlü yönetmen ve senaristler katıldı .

‘En İyi’lere Ödül Yağmuru

‘Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nda “The İnvestigator” adlı film, ‘En İyi Film’ seçilerek ‘Altın Karagöz’ ödülünü ve 40 bin dolar para ödülünü kazandı. Bu yarışmada, Teresa Prata ‘En iyi Senaryo’, Lasse Pöysti, ‘En iyi Erkek Oyuncu’, Kathryn Worth ‘En iyi Kadın Oyuncu’ ve Stefan Arsenijevic de ‘En iyi Yönetmen’ seçilerek ‘Altın Karagöz’ ödülünü aldı. Uluslararası kategoride Bakhytzhan Alpeisov ‘Jüri Özel Ödülü’nü kazanırken, “Diyet” filmi de ‘Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)’ ödülünü aldı.

Altın Karagöz’ Heyecanı

Jüri başkanlığını usta oyuncu Hülya Koçyiğit’in üstlendiği ‘Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Raşit Çelikezer’in yönettiği ‘Gökten Üç Elma Düştü’ adlı film, 50 bin YTL para ödülü, ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Senaryo’ dallarında ödüle layık görülerek ‘Altın Karagöz’ün sahibi oldu.

Yarışmada ‘Nokta’ filmi ile şans arayan ünlü yönetmen Derviş Zaim, ‘En İyi Yönetmen’ seçilerek ‘Altın Karagöz’ ödülü ve 25 bin YTL para ödülünü kazandı.

Nesrin Cavadzade ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve Fırat Tanış da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçilerek ‘Altın Karagöz’ ödülünü aldı. Aynı kategoride yarışan ‘Dilber’in Sekiz Günü’ adlı film SİYAD ödülünü kazanırken; ‘Hayatın Tuzu’ filmi de ‘Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.