Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (8 Haziran 2018)

08.06.2018 15:33

8 Haziran 2018 haftasında 2'si yerli toplam 8 film vizyona giriyor.


Jurassic World: Yıkılmış Krallık

Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard'ın başrollerinde oynadığı, Jurrasic Park serisinin yeni filmi, Jurrasic World'ün dinozolar tarafından yıkılmasından dört sene sonrasını konu alıyor. Adadaki yanardağın faaliyete geçmesiyle, dinozorların soyunun tükenmemesi uğruna Owen ve Claire dinozorları kurtarmaya çalışacaklardır.

 

Cumali Ceber 2

2017 yılında ilk gösterimini yapan Cumali Ceber filminin devam filminde, Cumali Ceber'i mahallesindeki huzurevinin yıkımına karşı koyarken izleyeceğiz. Arsası dedesine ait olan huzurevinin yıkılmaması için dedesinin tek bir şartı vardır. Yıllar önce Cumali'ye hediye ettiği köstekli saatini geri ister. Cumali içinse kaybettiği saati bulmak o kadar da kolay olmayacaktır.

 

Sevimli Tekneler

Bir fırtına esnasında Büyük Liman'dan çağrı alan genç ve hevesli kurtarma botu Elias operasyonu başarıyla tamamlar ve kahraman ilan edilir. Bu başarısının karşılığı olarak Büyük Liman'da çalışma fırsatını yakalamıştır. Ancak Büyük Liman'ın hiç de sandığı gibi bir yer olmadığını anlaması uzun sürmez. Bölgedeki bir çetenin yasadışı maden çıkardığını fark edince bir an bile tereddüt etmeden kendisini tehlikeye atar.

 

Ayin

Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan Ayin, yönetmen Ari Aster'in ilk uzun filmi. Filmde, annesinin ölümünden sonra diğer aile üyeleriyle birlikte, ailenin geçmişinde gizlenen dehşet verici sırları öğrenen Annie'nin hikayesi anlatılıyor. Annie ve ailesi, içine çekildikleri ve her gün daha da karanlıklaşan bu aile mirasından bir kurtuluş yolu bulmaya çalışacaklar.


Sihirli Müze

Hayattaki en büyük isteği sevdiği bilgisayar oyununda en yüksek puanı alıp, birinci olmak olan Harvie cesur ve sevimli bir çocuktur. Bir gün Kukla Müzesi'nin müdürü olan babasından müzenin yıkılacağını duyunca gizlice arkadaşı Monica ve köpeği Jerry ile müzeye girmeye karar verir. Müzedeki kuklalar birer birer canlanmaya başlayınca ise hayatlarının en eğlenceli macerasının içinde olduklarını düşünürler. Ta ki kuklalardan bazılarının şehri ele geçirme planları yaptıklarını anlayıncaya kadar... Şehri kurtarma görevi ise tabii ki bu afacan çocuklara düşer!

 

Zohak

Hayatını kötü huylu cinleri kovmaya adayan Rüstem, bir gece son derece tahlikeli bir cin tarafından yenilgiye uğratılır. Cinin şerrinin etkisiyle cinnet getiren Rüstem, küçük kızı Canan'ın gözlerinin önünde karısını öldürür. Bu talihsiz olayın ardından cini bir kutuya hapsedip, gölün derinliklerine atsa da yaptıklarının ağırlıklığına dayanamaz ve kendini öldürür. Canan bu travmayı seneler boyunca atlatmaya çalışır. Ama tam da düğününün arefesinde arkadaşlarının kendisine hediye ettiği bir kutu, hayatının en büyük mücadelesine girmesine neden olur.

 

The Bookshop

Isabel Coixet'nin Penelope Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarladığı The Bookshop, 1950'li yılların İngiltere'sinde eşini kaybetmesinin ardından sahilde küçük bir kitapçı açan Florence Green'in hikayesini anlatıyor. Florence için her şey yolundadır, ne var ki kasabadaki inatçı bir kadının kitapçının bulunduğu binayla ilgili başka planları vardır. Prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan The Bookshop, Goya ödüllerinde En İyi Yönetmen, En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini toplamış samimi bir hikaye.

 

Borg/McEnroe

Tarihi bir hikayeye dayanan Borg/McEnroe 1980'li yılların en başarılı tenisçileri olan dünyanın bir numaralı oyuncusu Björn Borg ve kupa canavarı John McEnroe'nun efsanevi Wimbledon karşılaşmasını konu alıyor. İkilinin birbirinden oldukça zıt olan kişilikleri bile, izleyicinin bu enteresan maçı dikkatle takip etmesi için yeterli bir sebeptir. Filmin başrollerini Shia LaBeouf ve Sverrir Gudnason paylaşıyor.