Uçan Süpürge’den ‘Genç Cadı’ Ödülü

15.12.2008 15:50
Uçan Süpürge’den ‘Genç Cadı’ Ödülü

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali; genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla “Genç Cadı Ödülü”nü verecek.

7-14 Mayıs 2009 tarihleri arasında 12. kez düzenlenecek olan festivalin kapanış gecesinde verilecek ödül için 2007-2008 Mayıs ayları arasında gösterime girmiş Türk filmleri değerlendirilecek.

Başrol ya da yardımcı rol kıstası olmadan yapılacak seçimde kadın oyuncuların oyunculukları kadar oynadıkları karakter de değerlendirmeye alınacak.

‘Genç Cadı’ kim olacak?

Yapılacak değerlendirmede; ‘Gitmek’teki rolüyle pek çok ödül alan Ayça Damgacı’dan ‘Vicdan’daki oyunuyla olumlu eleştiriler alan Tülin Özen’e, ‘Issız Adam’ın Melis Birkan’ından ‘Pazar: Bir Ticaret Masalı’ndan Şenay Aydın’a pek çok önemli kadın oyuncudan birisi “Genç Cadı Ödülü”nün sahibi olacak.

Festivalin danışma kurulunun oylarıyla seçilecek olan Türkiye sinemasının ‘Genç Cadısı’nın kim olacağı 14 Mayıs gecesi yapılacak kapanış töreninde açıklanacak.