George Lucas Gelecekteki Star Wars Filmlerine Dair Planlarını Anlattı

14.06.2018 00:24
George Lucas Gelecekteki Star Wars Filmlerine Dair Planlarını Anlattı

George Lucas, Star Wars 7, 8 ve 9 için yaptığı planlar hakkında konuştu.


Lucas'ın Star Wars filmlerini yapan Lucasfilm'i Disney'e sattığı artık çoğu insan tarafından bilinen bir gerçek. Serinin yaratıcısı, Star Wars evreninde gelecekte çekilmesi planlanan filmleri için bazı detaylar verdi.  1977 ve 1999 da çekilen ilk iki üçlemenin ardından, Star Wars filmlerinin üçüncü üçlemesi olacak olan 7, 8 ve 9. filmler için hikayeler geliştirilmeye devam ediyor. Ama serinin yönetmenliğini artık Lucas üstlenmeyeceğinden, yapımcı J.J. Abrams hikayenin gidişatını farklı bir şekilde değiştirmeye karar verdi. Şu an hala Lucas'ın seri için başta ne planladığını pek bilmesek de daha önce Mark Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford'u seriye geri döndürmek istediği söylentilerini duymuştuk. Ama şimdi kendisinin niyetleriyle ilgili çok ilginç yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. Star Wars çizerlerinden biri olan Livio Ramondell'in sosyal medyada yaptığı bir paylaşıma göre Lucas serinin devam filmlerinde "Güç"ün bilimsel açıklamalarına daha derinden değinmek istiyormuş.

 

Lucas cephesinden gelen açıklama; "Sıradaki üç Star Wars filmi mikrobiyotik bir dünyaya girecekti. Bu dünyada bizden farklı işleyen yaratıklar var. Ben onlara Whills diyorum. Bu Whills'ler dünyayı esas kontrol eden canlılar. Gücü onlar besledi... Eğer şirkette tutulmuş olsaydım bunu açıklardım ve her şey anlaşılırdı. Tabii hayranlar bundan nefret ederdi. Tıpkı Phantom Menace'ta olduğu gibi... Ama en azından başından sonuna kadar bütün hikaye anlatılmış olurdu." şeklinde oldu.

 

Lucas'ın serinin hikayesini nasıl sürdüreceğini merak ettiğimizi kabul etsek de, Phantom Menace'ta buna açıklama getiren "midichlorian" fikri hayranlar tarafından beğenilmemişti. "Güç" bilimsel bir fenomen olarak değil, bir fikir olarak daha çok seviliyor belli ki. Bir dahaki sefere yeni Star Wars filmleriyle ilgili eleştirilerimizi sıralamadan önce, Lucas'ın bu bilimsel altyapı düşüncesini hatırlayıp, belki de seriye devam etmemesinin iyi bir fikir olduğunu düşünmekte fayda var.