Ridley Scott Yeni Filminde Family Guy Senaristiyle Çalışacak

17.06.2018 21:43
Ridley Scott Yeni Filminde Family Guy Senaristiyle Çalışacak

Ridley Scott'ın, yeni CIA filmi Neither Confirm Nor Deny'ın senaryosunu yazması için Dave Collard'la anlaştığı öğrenildi.


Proje, geçtiğimiz sene yapımcıların David H. Sharp'ın “The CIA’s Greatest Covert Operation: Inside the Daring Mission to Recover a Nuclear-Armed Soviet Sub.” isimli kitabının film haklarını satın almasıyla başladı. Kitap, Sovyet nükleer denizaltısı K-129’un 1968 yılında Pasifik Okyanusu’nun yaklaşık 5000 kilometre derininde batması olayını ve sonrasında yaşananları işliyor. Sovyetler yapılan tüm aramalara rağmen denizaltısını bulamaz. Ancak CIA, Azorian kod ismiyle altı yıllık bir operasyon sonrasında denizaltını ve sırlarını yüzeye çıkarır. Okyanusta milyarder Howard Hughes önderliğinde madencilik yapıldığını öne süren göstermelik bir hikaye uydurulur. Hikayenin gerçek detayları basın tarafından ortaya çıkarıldığında ise CIA’in cevabı “Bunu ne onaylayabiliriz ne de reddedebiliriz” olur.

 

Dave Collard, yazar olarak Out of Time ve Annapolis filmlerinde yer alsa da, kariyerine Family Guy'ın yazar kadrosunda senarist olarak başladı. Sektörde yer aldığı yıllar boyunca çok büyük işlere imza atmamasına rağmen, Ridley Scott gibi büyük bir yönetmenin filminde yer alacak olması gözleri Collard'ın senaryosu ve filmin başarısına çevirecek. Filmin kadrosu ya da vizyona tarihine ilişkin bilgiler ise henüz paylaşılmadı.