Kevin Spacey'nin Taciz Skandalı Sonrası İlk Filmi Bu Yaz Vizyona Girecek

19.06.2018 20:47
Kevin Spacey'nin Taciz Skandalı Sonrası İlk Filmi Bu Yaz Vizyona Girecek

Kevin Spacey filmi Billionaire Boys Club, geçen yılın sonlarında ünlü aktörün kariyerini baltalayan taciz skandalının ardından bu yaz gösterim yapacak.


Geçtiğimiz sekiz ay, iki kez Oscar kazanmış Kevin Spacey için oldukça tantanalı geçti. Kendisi 25 sene önce, henüz 14 yaşında olan oyuncu Anthony Rapp'e tacizde bulunduğu gerekçesiyle Hollywood'u etkisi altına alan #metoo hareketinin gazabından payını aldı. Bu olaylar sonrası Spacey'nin kariyeri yavaş yavaş çözülmeye başladı. Önce sevilen dizi House of Cards'ın kadrosundan çıkarıldı, ardından da Gore Vidal biyografisi Gore filminden ayrılmak zorunda kaldı. Çok geçmeden Sony Pictures ve Ridley Scott anlaşarak, Spacey'nin All the Money in the World filmindeki sahnelerini kesip, rolü Christopher Plummer'a verdiler. Hollywood'un en saygın oyuncularından olan Spacey'nin kariyeri kelimenin tam anlamıyla dibe vurmuştu... Ta ki Billionaire Boys Club'ın yapım şirketinden gelen açıklamaya kadar. Şirket filmin bu yaz vizyona gireceğini duyurdu.

 

Yapım şirketi yine de filmin gösteriminde yaşayabilecekleri boykotları düşünmüş olacak ki, "Film neredeyse 2.5 yıl önce çekildi ve bu üzücü iddialar o zaman henüz açıklanmamıştı. Yaşanan olayların gösterimimizi etkilemeyeceğini umuyoruz. Herhangi bir seviyede cinsel tacize kesinlikle karşıyız ve kurbanların yanındayız. Gösterime girme kararını vermek kolay ya da duyarsız bir davranış değildi. Filmde emeği olan yüzlerce çalışan ve oyuncunun emeklerini hiçe saymak olurdu. Sonuç olarak umuyoruz ki izleyiciler bu kişinin geçmişteki davranışlarıyla ilgili kararlarını kendileri verirler ama bunun faturasını tüm ekibe kesmezler." şeklinde bir açıklamada bulundu. Keisn olan tek bir şey var ki Billionaire Boys Club, Spacey için bir geri dönüş projesi değil. Sadece aktörle ilgili ithamlar henüz bilinmiyorken çekilmiş bir film. Spacey'nin geri dönüş projesi ne olacak ya da sektöre gerçekten geri dönebilecek mi bunu zaman gösterecek.