Perfume Dizisi Prömiyerini Münih Film Festivali'nde Yapacak

23.06.2018 01:44
Perfume Dizisi Prömiyerini Münih Film Festivali'nde Yapacak

Günümüz Almanya'sında geçen ve Patrick Süskind'in Koku romanının önemli unsurlarını taşıyan cinayet dizisinin altı bölümlük ilk sezonu Münih'te dünya prömiyeri yapacak.


Patrick Süskind'in en çok satan eseri olan Koku: Bir Katilin Hikayesi ilk olarak 1985'te yayınlandı, ardından 2006'da Tom Tykwer tarafından sinemaya uyarlandı. Şimdi ise Generation War ve SS-GB gibi uluslararası Emmy ödüllü dizilerin yönetmeni olan Philipp Kadelbach'ın yeni dizisine ilham kaynağı oldu. Bu ilginç cinayet dizisinin ilk iki bölümü, bu yıl 28 Haziran-7 Temmuz arasında düzenlenecek olan Münih Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapacak.

 

Ünlü romanın merkezi unsurlarını modern bir dünyada yeniden ele alan Perfume, hikayeyi oldukça sıradışı bir yaklaşım ile yeniden anlatıyor. Aşağı Ren Vadisi'ndeki bir yatılı okulda bir dizi acımasız cinayet bildirildikten sonra, bu cinayetlerin insan kokusunun gizemlerini anlayabilmek için işlendiğini göreceğiz. Gerçekliğin kurgu tarafından kademeli olarak gizlenmesi ve başka insanların duygularının tesadüfi olmayan manipülasyonu, dizide araştırılan temalardan sadece ikisidir. Filmin oyuncu kadrosunda Friederike Becht, Juergen Maurer, Wotan Wilke Möhring, Natalia Belitski, August Diehl, Christian Friedel ve Ken Duken yer alıyor. Dizi bu sonbaharda ZDFneo'da prömiyer yapacak,  Almanya dışındaki izleyiciler ise Netflix üzerinden diziye erişebilecek.