Fatih Akın Stephen King'in Firestarter Romanını Sinemaya Uyarlayacak

30.06.2018 02:56
Fatih Akın Stephen King'in Firestarter Romanını Sinemaya Uyarlayacak

Fatih Akın, Stephen King’in klasik bilimkurgu gerilim romanı Firestarter'ın sinema uyarlamasını yöenetecek. Universal Pictures, Akiva Goldsman ve Blumhouse Productions filmin yapımcılığını üstlenecek.


King'in klasik romanına dayanan hikayede, pirokinetik yetenekler geliştiren bir genç kız ateşi istediği gibi kontrol edebilmektedir ve bu yeteneğini silah olarak kullanmak isteyen devlet tarafından kaçırılır. Filmin senaryosunu Scott Teems uyarlayacak. New Line'ın çektiği Stephen King uyarlaması It'in başarısından sonra, telif haklarını elinde bulunduran bütün yapım şirketleri, hızlıca King uyarlaması hazırlıklarına başladı. Paramount şu an Pet Sematary'nin çekimlerini sürdürürken, Warner Bros. ise geçtiğimiz günlerde oyuncu kadrosun açıklanan Doctor Sleep'i sinemaya uyarlıyor.

 

Akın, en iyi yabancı film dalında Altın Küre ödülü kazandığı Paramparça ile son zamanlarda ününe ün kattı. Yönetmen daha önce de Duvara Karşı filmiyle Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı'yı kazanmıştı. Fatih Akın ve düşük bütçelerle başarılı filmler yaratan Blumhouse Productions'ın iş birliğinin çok başarılı olacağı öngörülüyor.