Keegan-Michael Key Netflix'in Dolemite Is My Name! Filminin Kadrosuna Katıldı

01.07.2018 19:11
Keegan-Michael Key Netflix'in Dolemite Is My Name! Filminin Kadrosuna Katıldı

Key and Peele'in yıldızlarından olan Keegan-Michael Key, Netflix'in biyografik filmi Dolemite Is My Name'de Eddie Murphy'ye katıldı!

 

Gerçek bir hikayeye dayanan filmde Murphy, muhabbet tellalı Dolemite rolüyle tanınan, komedyen ve müzisyen Rudy Ray Moore'u canlandıracak. Moore, ilk olarak 1975 yapımı Dolemite filmiyle ün kazanırken The Human Tornado ve Petey Wheatstraw filmlerinde de sevilen karaktere hayat vermeye devam etti.

 

Key Netflix komedi-drama dizisi Friends From College'da oynadığı için Netflix yapımlarına yabancı değil. Eddie Murphy ise geçtiğimiz birkaç yılı sessiz geçirmişti ancak Dolemite Is My Name komedi yeteneklerini sergilemesi için eşsiz bir fırsat sunacakmış gibi görünüyor. Dolemite karakteri, Moore'un mütevazı komedi rap albümlerindeki alter egolarından biri olarak başladı ve Moore bu albümlerden elde ettiği geliri, karakterin başrolünde yer aldığı düşük bütçeli bir filmi finanse etmek için kullandı. Key, filmde Dolemite'in arkasındaki senaryo yazarı Jerry Jones'u canlandıracak. Filmde ayrıca Wesley Snipes, Mike Epps, Craig Robinson ve Tituss Burgess de yer alıyor.