Matt Damon ve John Krasinski The King of Oil Uyarlaması İçin Yeniden İş Birliği Yapıyor

03.07.2018 03:00
Matt Damon ve John Krasinski The King of Oil Uyarlaması İçin Yeniden İş Birliği Yapıyor

Sıkı dostlar Matt Damon ve John Krasinski geçmişte de birlikte çalışmıştı. İkili, Promised Land'i ortaklaşa yazmış ve başrollerini paylaşmış, Manchester By The Sea'nin yapımcılığını üstlenmişti. Şimdi ise Damon'ın başrolünde yer alacağı The King Of Oil için yeniden bir araya geliyorlar.

 

Promised Land gibi, bu filmin de kökleri de gerçek bir hikayeye dayanıyor. Hikaye Daniel Armmann'ın kaçak milyarder ve petrol tüccarı Marc Rich'in biyografisi olan The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich isimli kitaptan uyarlanıyor. Nazi soykırımı çocuklarından biri olan Rich, soyadıyla müsemma yaşamaya başladı ve 1960'larda ve 70'lerde dünyanın en zengin ve en güçlü petrol tüccarlarından biri haline geldi. 1983'te kendisine vergi kaçakçılığı da dahil 65 farklı suçlama yapıldı. Bunlara ek olarak Küba, İsrail ve ABD hükümetleri ile yasadışı ilişkiler de yürütüyordu, ancak İsviçre'de yaşadığı için hiçbir zaman yargı karşısına çıkmadı. Üstüne üstlük 2001 yılında Bill Clinton, kendisinden tartışmalı bir özür diledi. Rich, 2013 yılında, 78 yaşındayken İsviçre'de öldü.

 

Kitabı Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse birlikte uyarlayacaklar. Damon ise filmde Rich'i canlandıracak. Krasinski'nin, Sunday Night Productions şirketi aracılığıyla yapımcılığı üstleneceği bilinse de ve yönetmenlik yapıp yapmayacağı henüz netleşmedi. Matt Damon şimdilerde, James Mangold filmi Ford v. Ferrari‘de rol almaya hazırlanıyor.