Terry Gilliam Yeni Projesi Mr. Vertigo Üzerinde Çalışıyor

04.07.2018 05:49
Terry Gilliam Yeni Projesi Mr. Vertigo Üzerinde Çalışıyor

Her ne kadar The Man Who Killed Don Quixote'un kaotik prodüksiyon süreci, Terry Gilliam'a büyük olasılıkla bir kaç sinir krizine mal olsa da, yönetmen yeni projelerine ara vermiyor. Gilliam, Ralph Fiennes'in başrolde olacağı bir Mr. Vertigo uyarlaması çekmeye hazırlanıyor.


Brazil ve Fear and Loathing in Las Vegas filmlerinin yönetmeni Terry Gilliam'ın son filmi The Man Who Killed Don Quixote'un çekimlerinde yaşadığı talihsizlikler tarihe geçebilir. Gilliam, projeye ilk olarak 2000 yılında başladı, ancak türlü zorluklar, hastalıklar ve hava koşulları nedeniyle, proje yıllarca ertelendi. 77 yaşındaki yönetmen sonunda 2017 yılında filmi bitirebildi. Ancak Cannes Film Festivali'ndeki galasından sonra, yeni bir kötü haber geldi: Gilliam, yapımcı Paulo Branco'yla yıllarca süren çekişmelerden sonra, The Man Who Killed Don Quixote'un tüm haklarını kaybetti.

 

Gilliam bütün bu talihsizliklerin ardından, adeta küllerinden yeniden doğdu ve Brüksel Uluslararası Film Festivali'nde Paul Auster'ın 1994 tarihli Mr. Vertigo adlı romanının uyarlamasını yaptığını açıkladı. 2011'de bu konuda yaptığı çalışmalardan bir kez daha bahsetmişti. Filmin başrolünde Harry Potter ve Schindler's List filmleriyle tanıdığımız Ralph Fiennes yer alacak. Filmin çekimleri bu sefer ne kadar sürer bilinmez ama son 20 yılda öğrendik ki, Terry Gilliam kolay kolay vazgeçmiyor!