Tayland'daki Mağara Kurtarma Operasyonunun Hikayesi Filme Uyarlanıyor

12.07.2018 04:10
Tayland'daki Mağara Kurtarma Operasyonunun Hikayesi Filme Uyarlanıyor

Tayland'daki mağarada gerçekleşen ve son iki haftadır bütün dünyanın endişeyle takip ettiği kurtarma operasyonu filme çekiliyor.

 

Pure Flix Entertainment, 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörlerinden oluşan bir futbol takımının Tayland'da muson yağmurlarından kaçarken saklandıkları mağarada trajik bir şekilde sıkışıp kalmalarının film haklarını almaya hazırlanıyor. Şirketin ortaklarından Michael Scott, konuyla ilgili olarak “Daha fazla heyecanlanamazdım, bu hikaye takip edebildiğim kadarıyla benim için çok fazla şey ifade ediyor. Mağaradaki cesareti görmek ve herkesin başarılı bir şekilde dışarı çıkışı gerçekten çok dokunaklıydı." açıklamasında bulundu.

 

13 kişilik ekibin üç hafta boyunca mağarada kapalı kalması, bütün dünyayı harekete geçirmişti. Başlatılan uluslararası kurtarma operasyonuna çeşitli ülkelerden dalgıçlar katılırken, olaydaki tek can kaybı da çocuklara yardım götüren profesyonel bir dalgıcın, derin ve dar dehlizlerden geçerken yolunu kaybederek, oksijenini tüketmesiyle gerçekleşti. Ekip çıktıkları bir doğa gezisinde yükselen sel sularından kaçarken bir mağarada kapana kısılmıştı. Sürekli artan su seviyesi ve çocukların çoğunun yüzme bile bilmiyor oluşu, büyük bir yaşam savaşı vermelerine yol açmıştı. Scott ayrıca “Bu olaya dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insana ilham kaynağı olabilecek bir film olarak bakıyoruz.” dedi. “Çin sınırındaki bir mağarada sıkışıp kalan 13 çocuğu kurtarmak için tüm dünyanın seferber olmasıyla ilgili bir hikayeyi anlatabilmek için yaşananlara tanıklık etmek amacıyla buradayız.” Taylandlı yatırımcıların olayın filme aktarılma ihtimalini duyduklarında Pure Flix’e ulaştığı söyleniyor. Yani şirket, film için gereken desteği yine Tayland'dan sağlamış durumda.


İşin şaşırtıcı yanı ise, bahsi geçen filmin bu trajediyle ilgili tek proje olmaması. İkinci bir mağara operasyonu filmi için de hazırlıklar sürüyor. Now You See Me 2'nin yönetmeni Jon M. Chu ve Ivanhoe Pictures da olayın film haklarını almaya çalışıyor. Ivanhoe, şu anda Tayland'da hem bölgesel, hem de ulusal düzeydeki en kıdemli yetkililerle kurtarma projesi hakkında görüşmelerde bulunuyor. Şirket ayrıca şu anda bu projeye ilgi gösteren çok sayıda stüdyo ile de görüşüyor. Chu sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, Pure Flix'in projesine adeta ateş saçtı. Yönetmen, "Hollywood'un Tayland Mağara Operasyonu'nu Asyalılar yerine beyaz oyuncularla dolu bir filme çevirmesini reddediyorum. Olmaz! Biz burada oldukça böyle bir şey gerçekleşmeyecek ya da onlara cehennemi yaşatacağız. Bu, insanoğlunun yine insanoğlunu kurtardığı çok güzel bir hikaye. Öyleyse bu hikayeyi düşünen herkes doğru ve saygılı bir şekilde yaklaşmalı.” Bu çekişmenin Pure Flix için mi yoksa Ivanhoe için mi olumlu sonuçlanacağı muallak. Kesin olan tek şey ise Tayland'daki mağaranın bir süre daha gündemimizde olacağı...