Black Widow Filminin Yönetmeni Belli Oldu

15.07.2018 02:08
Black Widow Filminin Yönetmeni Belli Oldu

Marvel yetmişin üstünde olası yönetmenle tek tek görüşerek nihai kararını verdi. Cate Shortland sıradaki Black Widow filminin yönetmeni olacak.

 

Marvel Studios solo Black Widow filminin yönetmenini nihayet buldu. Belki de en iyi Nazi dramalarından biri olan Lore'la tanınan ünlü yönetmen Cate Shortland, Scarlett Johansson'ın başrolünde yer alacağı, beklenen Black Widow filminin yönetmeni olacak. Stüdyo ideal yönetmeni bulabilmek için bir yıldan uzun süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Black Widow Marvel'ın kadın karakterlerinden biri olduğu için, stüdyonun önceliği filmin yönetmeninin de bir kadın olmasıydı. Marvel bu politikayı Jessica Jones dizisi ve Captain Marvel filminde de sürdürüyor. Benzer olarak DC'nin Wonder Woman filmleri de kadın yönetmen ile çekiliyor.

 

Shortland aslında bir menajer tarafından bile temsil edilmiyor ve Hollywood'un iyi tanıdığı yüzlerden biri değil. Fakat Johansson'ın favori yönetmenlerinden biri ve ünlü yıldız, Shortland'ın yönetmen olması konusunda stüdyoya ısrarcı olmuş. Shortland son olarak 2017 yılında, başrolünde Teresa Palmer'ın yer aldığı Berlin Syndrome filmini çekti. Black Widow'un son taslağını yazan senarist de yine bir kadın: Jac Schaeffer! Black Widow, ilk Avengers filminin olaylarından önce, bir Rus casusunun nasıl süper kahramana dönüştüğünü konu alacak. Film, Marvel’ın Captain Marvel’dan sonraki ikinci kadın odaklı filmi. Çekimler ise 8 Mart 2019'da başlayacak.