Andy Weir'ın Son Romanı Artemis de Sinemaya Uyarlanıyor

15.07.2018 20:25
Andy Weir'ın Son Romanı Artemis de Sinemaya Uyarlanıyor

Yakında vizyona girecek olan Captain Marvel filminin senaristi Geneva Robertson-Dworet, Marslı romanının yazarı Andy Weir'ın son kitabı Artemis'i Fox ve New Regency için sinemaya uyarlıyor.


Captain Marvel yazarı Geneva Robertson-Dworet, yazar Andy Weir'ın bilim kurgu romanı Artemis'in film versiyonunu uyarlamak için görevlendirildi. Film, Phil Lord ve Chris Miller tarafından yönetilecek ve Simon Kinberg ile Aditya Sood yapımcılığı üstlenecek. Marslı romanının yazarı Andy Weir'ın son kitabı olan ve geçen Kasım'da yayınlanan Artemis, Ay'daki tek şehir olan Artemis'te yaşayan Jazz isimli bir kadını merkezine alıyor. Ay ve Artemis, eğer çok zengin değilseniz yaşaması oldukça zor olan yerlerdir. Burada tutunabilmek için ufak tefek kaçakçılıklar yapılması oldukça normaldir. Jazz da karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkınca bu fırsatı değerlendirir. Küçük bir kaçakçı olarak kalkıştığı büyük iş boyunu aşınca, tüm Artemis'in geleceği tehlike altına girecektir... 

 

Yaklaşan Captain Marvel'ın yanı sıra, Robertson-Dworet'in son dönemindeki işleri arasında Tomb Raider'ın yeni filmi ve Spider-Man spinoff'u Silver & Black yer alıyor. Ridley Scott'ın yönettiği ve Matt Damon'ın başrolünde yer aldığı 2015 yapımı Marslı, Fox için büyük bir başarıydı ve global gişede 630 milyon dolar ile yedi Oscar adaylığı kazandı.