Yeni Dune Filminin Başrolü İçin Timothee Chalamet'le Görüşülüyor

18.07.2018 21:49
Yeni Dune Filminin Başrolü İçin Timothee Chalamet'le Görüşülüyor

Call Me By Your Name ile Oscar adayı olan Timothee Chalamet, Legendary Studios'un yeni filmi Dune'un başrolünü oynamak üzere görüşmelerini sürdürüyor.


Blade Runner: 2049, Sicario ve Arrival'ı yöneten Denis Villeneuve, Dune'u Forrest Gump, Munich ve The Curious Case of Benjamin Button filmlerinin yazarı Eric Roth'un senaryosundan yönetecek. Legendary, 2016 yılında serinin yazarı Frank Herbert ile ikonik romanın sadece filmlerinin değil, bilim-kurgu alanındaki TV projelerinin de haklarını almasına olanak sağlayan bir anlaşma imzalamıştı. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan bu projelerin yapımcılığını Villeneuve, Mary Parent ve Cale Boyter üstleniyor. 

 

Uzak bir gelecekte geçen Dune'da, ailesi Arrakis çöl gezegeninin kontrolünü üstlenen Paul Atreides'in hikayesi konu edilir. Son derece değerli bir kaynağın tek üreticisi olan Arrakis'in üzerindeki yargı yetkisi, asil aileler arasında bir rekabete yol açar. Paul ve ailesi ihanete uğradıklarında hikâye politikayı, dini ve insanın doğayla olan ilişkisini masaya yatırır. Paul, ailesinin saltanatını yeniden kurmak için bir isyan başlatır. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, filmde Paul rolünde Chalamet'i izleyeceğiz. David Lynch'in çektiği Dune uyarlamasında bu rolü Kyle MacLachlan oynamıştı.