Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (20 Temmuz 2018)

20.07.2018 06:44

20 Temmuz 2018 haftasında 2'si yerli toplam 9 film vizyona giriyor.


Eski Köye Yeni Adet

Bülent Emrah Parlak, Füsun Demirel ve Nail Kırmızıgül gibi ünlü oyuncuların yer aldığı yapım, 90'lı yıllarda kırsal kesimde yapılan doğum kontrol uygulamalarını konu alıyor. Türkiye'nin doğusundaki bir köye, jandarma eşliğindeki sağlık görevlileri gelerek üçten fazla çocuğu olan kadınlara doğum kontrol amaçlı spiral takarlar. Fakat daha önce hayatlarında böyle bir şeyi görmemiş olan köylüler, ne olabileceği hakkında spekülasyon yaparken sonunda bunun bir mikrofon olduğu konusunda fikir birliğine varır. Devletin kendilerini dinlediğini zanneden erkekler, kadınların yanında siyaset konuşmamaya ve onlara daha kibar davranmaya başlar.

 

Pablo Escobar'ı Sevmek

Kolombiyalı gazeteci Virginia Vallejo, bir parti sırasında tanıştığı Pablo Escobar'dan çok etkilenmiştir. Her ne kadar Escobar evli olsa da, aralarındaki çekime karşı koyamayıp aşk yaşamaya başlarlar. Escobar, fakir halkın içinden gelmekte ve onlardan aldığı destekle siyasette hızla yükselmektedir. Ancak Virginia günden güne bazı gerçekleri fark etmeye başlar. Escobar'ın asıl gücünün uyuşturucu ticaretinden geldiğini anlamıştır. Kolombiya hükümeti ve ABD, Escobar'ı yakalayabilmek için işbirliği yaparken, Escobar emrindeki tüm adamları ve silahlarıyla devlete ve devletin tüm temsilcilerine karşı baş kaldırır. Virginia ise çok zor durumda kalmıştır. Escboar'ı sevmek ile ondan nefret etmek arasında, ince bir çizginin üstünde durmaktadır. Virginia Vallejo'nun Loving Pablo, Hating Escobar kitabından uyarlanan filmin başrollerini İspanyol sinemasının dev isimleri Penélope Cruz ve Javier Bardem paylaşıyor.

 

Korkuluk

Bir grup genç, göl kenarına doğru gezintiye çıkar. Yol üzerindeki bir mısır tarlası bu göle ulaşmak için tek yoldur. Ancak bu tekinsiz ve ıssız yerle ilgili bilmedikleri korkunç bir şey vardır. Tarlanın sahibi olan çiftçi, izinsiz girenleri canlı birer korkuluğa dönüştürüp çürümeye terk eder. Bu tarlaya bir kere giren, bir daha asla çıkamaz.

 

Kod Adı: Sosisli

Tecrübeli ve sert polis memuru Luke ile deneyimsiz ancak çok kuvvetli bir hafızası olan Theo, birlikte başkanlık sarayını korumak üzere görevlendirilirler. Nöbetleri sıradan ve sakin bir şekilde geçerken beklenmedik bir saldırı gerçekleşir ve o sırada orada bulunan Moldova Büyükelçisi'nin kızı kaçırılır. Bu olay sonrası kovulan iki polis, işlerini geri alabilmek için güçlerini birleştirip kaçırılan kızı kurtarmaya karar verir. Fakat bu kaçırılma olayı basit bir fidye talebinden çok daha fazlasıdır... Birbirine hiç benzemeyen bu iki polisin başı gerçekten beladadır.

 

Fenomen

Aslında doktor olmasına rağmen mesleğini yapmayan İzzet, yazılım ve bilgisayar dünyasında çalışmaktadır. Sosyal açıdan uyumsuz bir tip olduğu için, Sarı adlı muhabbet kuşu dışında hiç kimseyle bir iletişim kurmadan yaşamını sürdürmeyi tercih eder. Sanal alemde kazandığı şöhret ve beğeniler kendisi için bir bağımlılık haline gelmiştir. Bir uygulama aracılığıyla sansasyon yaratacak canlı yayınlar gerçekleştirmektedir. Yaptığı son yayın, tıpkı istediği gibi sansasyonel olsa da, hiç beklemediği bir şekilde ölümcül sonuçlara neden olacaktır.

 

Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz

Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James ve Dominic Cooper gibi yıldız oyuncuların yer aldığı yapım, meşhur Mamma Mia müzikalinden ilham alır. İlk filmdeki olayların ardından Sophie ve Sky evlenir ve Yunan adası Kalokairi'de Sophie'nin annesi Donna'nın otelinde yaşamlarını sürdürür. Sophie hamiledir ve kendini hayatında annesine belki de en yakın hissettiği dönemden geçmektedir. Annesinin yıllar önce adaya ilk geldiği zamanlarda yaşadıklarını merak eden Sophie ile birlikte biz de Donna'nın Kalokairi'deki gençlik yıllarında yaşadıklarına şahitlik ederiz.

 

İlk Arınma Gecesi

Arınma Gecesi efsanesi geri dönüyor. Filmde, Amerika'da yapılan birinci arınma gecesinin hikayesi anlatılıyor. Amerika'nın Kurucu Babaları'nın, ükedeki suç oranını yılın geri kalanında %1'in altına düşürebilmek amacıyla 12 saat boyunca tüm suçlara göz yumulacağı bir gece fikri, psikolojik bir deney olarak sınırlı bir bölgede denenmek üzere ortaya çıkmıştır. Ancak devletin aşırı şiddet yanlısı tutumunu dışlanan, fakir kesimlere yansıtması, deneyin şehir sınırlarını aşıp bir salgın gibi tüm ülkeye yayılmasıyla sonuçlanır.

 

Sibirya

Matthew Ross'un yönettiği ve Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı yapımda, Amerikalı elmas kaçakçısı Lucas Hill, çok değerli ancak kaynağı belirsiz bir miktar mavi elmasın satışını tamamlamak üzere Rusya'ya gider. Ancak ortağının çok tehlikeli bir mafya lideri olan Boris Volkov'a sahte elmas satmaya çalışması, Lucas'ın başını büyük derde sokar. Bu sırada burada tanıştığı Katya ile de tutkulu bir ilişkiye yelken açar.

 

Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı

Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Abdellatif Kechiche filmi, Fransız yazar François Bégaudeau'nun romanından uyarlanıyor. Genç bir senarist olan Amin, yaz tatili için Paris'ten memleketi Sète'e gelir. Gece kulüplerinde, plajlarda gönlünce zaman geçirmektedir. Jasmine adında bir kadınla aşk yaşamaya başlamışken, ilk filmini hayata geçirmesini sağlayacak bir yapımcıyla tanışır.