Mike Leigh'in Yeni Filmi Peterloo'dan İlk Fragman Geldi

24.07.2018 23:24

Mike Leigh, Kasım ayında vizyonda olacak yeni filmi Peterloo'da İngiltere tarihinin göz ardı edilen olaylarından biri olan 1819 Katliamı'nı konu alıyor.


Büyük beğeni toplayan ve dört Oscar adaylığı elde eden Mr. Turner'dan dört yıl sonra, Mike Leigh yeni filmi Peterloo ile tarihi dönem filmlerine geri dönüyor. Amazon Studios Leigh'in yeni filminin ilk fragmanını paylaştı. Yönetmenin en iddialı filmlerinden olan yapımın kadrosunda Rory Kinnear, Maxine Peake ve Neil Bell yer alıyor. 

 

Peterloo, çok bilinmeyen 1819 tarihli Peterloo Katliamını anlatıyor. Bu olay, Britanya'nın Manchester kentinde demokratik reform talep etmek için toplanan 80.000 kişilik barışçıl bir topluluğa karşı gönderilen süvarilerin yarattığı, İngiltere tarihinin en kanlı olaylarından biridir. Leigh, All or Nothing ve Another Year gibi samimi karakter dramları ile tanınırken, tarihsel dönem filmleriyle de büyük başarı elde etti. Oscar ödüllü Topsy-Turvy ve Mr. Turner gibi filmler, çekildikleri dönemlerde Akdemi Ödülleri komitesinin bir hayli ilgisini çekmişti. 9 Kasım'da vizyona girecek yeni Leigh filminin de, önceki filmlerin başarısını yakalamasını umuyoruz.